Burma Baklava Denediniz mi? Neden Turistler En Fazla Bu Tadı Beğeniyor

Muhteşem tadı ile ağızlarda şölen yaratan burma baklavayı evde kolay bir şekilde hazırlamak mümkün. İşte burma baklavanın tarifi...

08 Eylül 2021 23:31 Yaşam
Burma Baklava Denediniz mi? Neden Turistler En Fazla Bu Tadı Beğeniyor

Hazırlama süresi; 35 dakika

pişirme süresi; 30 dakika

15 kişilik

1200x627-burma-baklava-tarifi-hazir-yufkadan-burma-baklava-nasil-yapilir-1568903097653.jpg

Burma baklava için gerekli olan malzemeler;

12 adet baklavalık yufka

Dövülmüş ceviz

170 gram tereyağı

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

2 su bardağı kadar toz şeker

¼ limon

2 su bardağı su

Burma Baklavanın yapılış şekli;

Burma baklava yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbeti için ise bir kap içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyerek şeker içerisinde iyice eriyene kadar karıştırın. Eğer bu esnada şerbetinizi yeteri kadar karıştırmazsanız tatlınız daha çabuk şekerlenir. Şerbeti ocak üzerine alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ise çeyrek limonu üzerine ekleyerek altını iyice kısın ve daha sonrasında ise 15 dakika kadar daha kaynatın. Şerbeti yeteri kadar kaynadıktan sonra ocak üzerinden alıp oda ısısında soğumaya bırakın.

Tatlının şerbetini hazırladıktan sonra ise bir kap içerisine yeteri kadar orta miktarda dövülmüş cevizi koyun ve yaklaşık 170 gram kadar tereyağını bir tavaya içerisinde güzelce eritin.

Sonrasında 1 adet yufkayı alıp tezgah üzerine yerleştirin ve eritmiş olduğunuz tereyağdan yufkanın üzerine eşit şekilde her yerine sürün ve yufkanın alt kısmından 2 parmak kadar İçeriğe doğru katlama işlemini yapın.

Katlama işlemini yaptıktan sonra yufkanın üzerine dövülmüş cevizleri eşit bir şekilde yayın ve olabildiğince ince bir şekilde oklava etrafına yavaş yavaş sarın. Bu aşamada ise oklavanızı ince ve uzun bir çubuk şeklinde de tercih edebilirsiniz. Bu esnada ise ne kadar ince oklava kullanırsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır.

Yufkayı oklavaya çevresine sardıktan sonra iki elinizle yavaş bir şekilde yufkayı birbirine doğru yaklaştırın ve oklavadan yavaş bir şekilde ayırın. Ayırma işleminde ise çok yavaş ve dikkatli olmalısınız.

Hazırlamış olduğunuz yufkaları yağlanmış bir fırın tepsisi içerisine yerleştirin. Tepsi dolana kadar bütün yufkalara bu işlemi uygulayın. Sonrasında ise geriye kalan tereyağını olacak üzerine alıp iyice ısınmasını bekledikten sonra hazırlamış olduğunuz yufkaların üzerine azar azar serpin.

Burma baklavayı daha önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırına koyun ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dakika boyunca pişirin.

evde-kolay-burma-baklava-nasil-yapilir-burma-baklava-tarifi-malzemeleri-h1596118094-d9c298.jpg

Pişen burma baklavayı fırından çıkararak 8 dakika kadar oda ısısında soğumaya bırakın. Ardından bir spatula yardımı ile beraber baklavayı küçük dilimler haline getirin.

Önceden hazırlamış olduğunuz şerbeti baklavanın üzerine yavaş yavaş dökün ve sonrasında ise 25 dakika kadar bu şekilde dinlenmeye bırakın.

Yeteri kadar dinlenmiş olan burma baklavayı ise servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.