Beyti kebabı Nasıl Yapılır?

Kolay hazırlanması ve kısa bir sürede yemeye hazır hale gelmesinden dolayı en sevilen kebaplardan olan beyti kebabının tarifi şu şekilde...

19 Ekim 2021 20:22 Yaşam
Beyti kebabı Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 20 dakika

2 kişilik

Beyti kebabı için gerekli olan malzemeler;

1 adet soğan

1 adet hazır yufka

2 tutam maydanoz

500 gram kıyma

1 yemek kaşığı galeta unu

2,5 yemek kaşığı antep fıstığı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Karabiber, kimyon, tuz

Domates sosu için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

2,5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı su

5ed105ce5542820f10d423b6.jpg

Beyti kebabı yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine 500 gr kıymaya ekledikten sonra üzerine, 1 adet kuru soğanı incir rendeden geçirip, sonrasında ise 1 yemek kaşığı galeta unu, ince şekilde kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve damak zevkinize bağlı olarak iki buçuk yemek kaşığı kadar Antep fıstığı ekleyebilirsiniz.

Sonrasında ise tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Köfte harcına eliniz ile iyice yoğurduktan sonra 2 eşit parçaya ayırın. Diğer bir yandan ise 1 adet yufkayı ortadan ikiye ayırdıktan sonra yufkanın bir kısmını düz bir zemine yayın ve üzerine sıvı yağ ile hafif bir şekilde yağlayın. Uzun kısmına ise köfte harcının diğer bir yarısını rulo haline getirip yerleştirin. Kenar kısımlarından başlayarak içe doğru yufkalarınızı hafif bir şekilde katlayın. Sonrasında ise sıkı bir şekilde rulo haline getirin.

Hazırlamış olduğunuz köfteli yufkayı rahat bir şekilde kesebilmek için yufkayı eşit bir şekilde ortadan ikiye bölün. Sonrasında ise biraz kalın olacak şekilde tekrardan kesin ve kalan köfteye ve diğer yufkalara beraber aynı işlemi yapın.

Kesmiş olduğunuz beyti kebabının önceden yağladığınız tepsi içerisine yerleştirdikten sonra 190 derecelik fırına verin ve üzeri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika boyunca kebabı pişirin.

60881d7518c77308f85cd5a6.jpg

Diğer bir yandan domates sosu için ise, orta boy tava içerisinde iki buçuk yemek kaşığı kadar tereyağı eritin. Üzerine, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2yemek kaşığı sıvıyağ ekledikten sonra sosunuzu bir miktar boyunca pişirin. Beyti kebabı yeteri kadar piştikten sonra fırından çıkartıp servis tabağına alın. Hazırlamış olduğunuz kebabın üzerine ise domates sosu gezdirip yanında yoğurt ile beraber sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.