Ballı Susamlı Tavuk Masterchef Tercihi Oldu!

Görüntüsü ile iştah kabartan ballı susamlı tavuğun nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen tarif...

02 Ekim 2021 02:08 Yaşam
Ballı Susamlı Tavuk Masterchef Tercihi Oldu!

Hazırlama süresi; 20 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

2 kişilik

Ballı susamlı tavuk için gerekli olan malzemeler;

500 gram tavuk göğsü

2 adet yumurta

Sıvı yağ

3 yemek kaşığı mısır nişastası

Sosu için;

3 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı ketçap

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı bal

Karabiber, tuz

balli-ve-susamli-tavuk-eti-79606352-6bda-45d4-bbba-a06d3ea49405.jpg

Ballı susamlı tavuk yapılış şekli

İlk olarak 3 yemek kaşığı kadar susamı bir kap içerisine alıp rengi değişene kadar kavurun. Sonrasında ise kavurmuş olduğunuz susamı ocak üzerinden alıp başka bir kaba koyarak bir müddet soğumasını bekleyin.

Daha sonra yarım kilo kadar tavuk göğsünü orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın diğer bir yandan ise orta büyüklükte derin bir kap içerisinde 2 adet yumurta kırın ve üzerindeki 3 yemek kaşığı kadar nişastayı ekleyip, sos pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.

Doğramış olduğunuz tavuk eklerini yumurtalı karışımın içerisine koyup, güzel bir şekilde harmanlayın.

Sosu için ise ilk olarak bir kase içerisine 2 yemek kaşığı kadar soya sosu, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı bal, damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekledikten sonra 2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin ve bunları da güzel bir şekilde karıştırın.

Ardından sosun içerisine daha önceden kavrulmuş olduğunu susamları ekleyin tekrardan bütün malzemeler birbirine geçene kadar iyice karıştırın.

Sonrasında ise yumurtalı nişastalı sosun içerisinden tavuk etlerini tek tek alarak kızgın yağ içerisine atsın ve güzel bir şekilde arttığını ve önde olacak şekilde kızartın.

Son olarak ise orta boylu geniş bir kap içerisine ballı ve susamla sosunu döküp iyi bir şekilde ısıtın. Sosun üzerine ise daha önceden kızartmış olduğunuz tavuk etlerini ekleyin ve bütün sosun tavuklara karışmasını sağlayın.

t25-aksam-yemegine-ozel-balli-839.jpg

Ardından tencerenin kapağını kapatarak bir müddet boyunca kısık ateş üzerinde pişmesini bekleyin ballı susamlı tavuk yeteri kadar piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine İstediğiniz şekilde doğramış olduğunuz sebzelerden serpiştirerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.