Aslan Sütü Tatlısı Denediniz Mi?

Yemeklerden sonra tatlı vazgeçilmez atıştırmalıkların başında gelmektedir. Kolay ancak lezzetli bir tatlı arayanlar için işte aslan sütü tatlısının tarifi...

09 Ekim 2021 20:03 Yaşam
Aslan Sütü Tatlısı Denediniz Mi?

Hazırlama süresi; 10 dakika

Pişirme süresi; 15 dakika

6 kişilik

Aslan tatlısı için gerekli olan malzemeler;

3 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 su bardağı tel şehriye

1 su bardağı hindistan cevizi

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı dövülmüş fındık

aslan-sutu-tatlisi-tarifi-1540986342-7381.jpg

Aslan sütü tatlısı yapılış şekli

İlk olarak küçük bir kap içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını kısık ateş üzerinde eritin. Erimiş olan tereyağının üzerine ise bir su bardağı kadar tel şehriye ekleyerek yakmadan rengi kahverengiye dönene kadar bir müddet boyunca kavurun sonrasında ise tel şehriyeleri ocak üzerinden alın.

Ardından derin bir tencere içerisine bir su bardağı kadar sütü ekleyin sütün üzerine ise bir su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı kadar nişasta ekleyerek bütün malzemeleri bir çırpıcı yardımı ile güzel bir şekilde karıştırın. Karışımı sonrasında ise ocak üzerinden alın ve koyu bir kıvam alana kadar bir müddet daha karıştırmaya devam edin.

Hazırlamış olduğunuz muhallebi yeteri kadar piştikten sonra ocak üzerinden alarak içerisinde bir su bardağı kadar dövülmüş fındık ekleyin. Sonrasında ise 1 su bardağı kadar hindistan cevizi ve öncesinde kavurmuş olduğunuz tel şehriyeleri ekleyerek bir kaşık yardımı ile bütün malzemeleri iyice karıştırın.

Diğer bir yandan dikdörtgen bir borcam içerisini bir miktar ıslattıktan sonra borcamın içerisinde hazırlamış olduğunuz muhallebiyi döküp her yere eşit bir miktarda yayın ardından aslan sütü tatlısını buzdolabına koyarak yaklaşık olarak 4 saat boyunca soğumaya bırakın. Sonrasında ise İstediğiniz şekilde dilimlere ayırarak üzerini damak zevkinize göre süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

5caeeda0c03c0e21bc85c0ef.jpg

Aslan sütü tatlısı püf noktaları

Muhallebisini hazırlama esnasında toz şekeri ve sütü karıştırdıktan sonra üzerine ekleyeceğiniz onu eleyerek eklersiniz hazırlamış olduğunuz muhallebi daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır. Sonrasında ise nişastayı ekledikten sonra tekrardan iyice karıştırmanız muhallebinin lezzeti açısından daha güzel olacaktır.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.