Anne eli değmiş gibi etli patates tarifi

Et ve patatesin eşsiz uyumları, günümüzün en dikkat çeken ikililerinden birisi. Mutfakların vazgeçilmezi olan patates ve kırmızı et yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tıpkı annenizin elinden yediğiniz gibi etli patates tarifi.

22 Kasım 2021 22:04 Yaşam
Anne eli değmiş gibi etli patates tarifi

Etle patatesi bir tencereye girer ve o akşam son dönemlerin en lezzetli yemeği olur. Kalabalık ailelerin vazgeçilmezi etli patates kendine has lezzetiyle eşsiz dakikalar yaratır. Yapımı da oldukça basit olmasından kaynaklı birçok kişi tarafından tercih edilir. Etli patatesin yanına pilav ve cacık da eklediniz mi güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-11-22t220153-419.jpg

Etli Patates Malzemeleri

Etli patates yemeğinin malzemelerine bakıldığında karşımıza ilk olarak şu bilgiler çıkmaktadır:

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığız eytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Malzemelerimizi temin ettikten sonra servis için 5 dal soğanın yeşil kısmını da elinizde bulundurmayın unutmayın. Servis için son derece önemli olacak.

Etli Patates Nasıl Yapılır?

Etli patatesi yemeğinin yapımını oldukça basit olduğunu söylemiştik. İşte adım adım ilerleyeceğiniz aşamalar:

​​​​​​​haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-11-22t220250-250.jpg​​​​​​​

İlk olarak havuç ve patatesi güzelce yıkayın, kabukları soyunuz. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayınız. Patatesleri de küp küp doğruy​​​​​​​abilirsiniz. Daha sonrasında tebcerenizi ocağa alın ve içerisindeki kuşbaşı etleri ilave ederek, mühürleyiniz. Üzerine de ilk olarak yağ, havuz ve kuşbaşı etlerini ekleyip kavurmaya başlayın.

Havuçların bir miktar renk değiştirmesinden sonra içerisine patatesleri ve sarımsakları atarak, karıştırmaya devam edin. Kavurduğunu malzemelerin üzerine salça ilave ediniz. Son olarak da suyunu, baharatlarını ve tuzunu ekleyerek, kapağını kapatıp orta ateşle pişiriniz.

Patates, havuç ve etlerinizin pişme duru​​​​​​​munu kontrol etmenizin ardından ocağın altını kapatınız. Sonrasında yemeğinizi biraz daha dinlendirdikten sonra tabaklarına alarak, üzerine yeşil soğan ekleyiniz. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

haber-ay-kopyasi-1280-x-720-px-2021-11-22t220328-403.jpg​​​​​​​

Etli Patates Yemeğinin Püf Noktası

Etli patates yemeğinin püf noktalarıyla eşsiz bir lezzete ulaşabilirsiniz. İlk olarak yemekte kullandığınız tüm malzemelerin doğal olduğunu ve el yapımı olduğuna dikkat edin.

Her yemekte olduğu gibi etli patateste de taze malzemeleri kullanmayı ihmal etmeyin. Bu yemeğinizin lezzetini bir üst düzeye taşıyacaktır. Ayrıca yemekte mutlaka sarımsak kullanın. Bunların yanı sıra büyük soğan yerine küçük küp soğanlardan kullanabilirsiniz.

Haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.