Alman Pastası Deneyenler Pastanelere Tarifini Veriyor!

Alman pastası olarak son zamanlarda oldukça fazla sevilen pasta yoğun bir şekilde beğeniliyor. Tarifini aramakta olan birçok kişi çevresine bu pastayı anlatıyor.

05 Ekim 2021 02:07 Yaşam
Alman Pastası Deneyenler Pastanelere Tarifini Veriyor!

Hazırlama süresi; 30 dakika

Pişirme süresi; 30 dakika

10 kişilik

Alman pastası için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt

3 adet yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

alman-pastasi-yemekcom2.jpg

Kreması için;

2 yemek kaşığı tepeleme un

3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 adet büyük boy muz

Üzeri için

Pudra şekeri

Alman pastası yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine 3 adet yumurtayı kırın ve üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyerek 3 veya 4 dakika boyunca bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Sonrasında ise yarım su bardağı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt, yarım su bardağı sütü ekleyerek bir mikser yardımı ile bir müddet daha karıştırın.

Daha sonra bir paket vanilya, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek son bir kez daha mikser yardımı yine bütün malzemeler birbirine geçene kadar karıştırın. 26 santimlik yuvarlak bir fırın kabı içerisine biraz un serpilerek hazırlamış olduğunuz kek harcını kabın içerisine her yöne eşit da alacak bir şekilde dökün.

Sonrasında ise önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırına kekinizi vererek yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika boyunca kekinizi pişirin.

Alman pastası kreması için ise ilk olarak orta boy bir tencereye içerisinde 3 su bardağı kadar sütü ekleyin üzerine ise 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve son olarak 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile sos kıvam alana kadar sürekli karıştırın.

Krema yeteri kadar piştikten sonra ocak üzerinden alın üzerine 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak bir müddet daha çırptıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

kafkas-alman-pastasi.jpg

Daha sonrasında ise pişen kekinizi fırından aldıktan sonra üzerine sosunu ekleyerek İstediğiniz bir şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.