Acem Köftesi Diğer Köfteleri Rafa Kaldıracak!

Aynı köfteleri yemekten sıkılanlar ve farklı bir tat arayanlar için acem köfterinin tarifi....

02 Ekim 2021 02:17 Yaşam
Acem Köftesi Diğer Köfteleri Rafa Kaldıracak!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 25 dakika

6 kişilik

Acem köftesi için gerekli olan malzemeler;

1 adet kuru soğan

1 kilo patates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı reyhan

1.5 litre sıcak su

Tuz

acem-kofte.jpg

Köftesi için gerekli olan malzemeler;

500 gram kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı galeta unu

Yarım çay bardağı ince bulgur

1 yemek kaşığı reyhan

Bir küçük dilim limon

1 çay kaşığı karbonat

Karabiber, tuz, pul biber, kimyon

Acem köftesi yapılış şekli

İlk olarak derin bir kap içerisine yarım kilo kadar kıymayı koyduktan sonra üzerine 1 adet soğanı rendeleyin. Köftelerin birbirine yapışmaması için ise bir çay kaşığı karbonatın içerisine küçük dilim limonu sıktıktan sonra karıştırın ve köftenin üzerine eşit bir şekilde dökün.

Sonrasında ise bir kap içerisine 1 adet yumurtayı kırın, yarım çay bardağı pirinç, yarım çay bardağı galeta unu, yarım çay bardağı ince bulgur ve damak zevkinize göre baharatlarının ekleyerek bir yemek kaşığı kadar kuru reyhanı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz köfte harcını elinizi hafif bir şekilde ıslatarak 10 dakika boyunca güzel bir şekilde harmanlayın. Yoğurmuş olduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp tepsi içerisine yerleştirin sonrasında ise 20 dakika boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Diğer bir taraftan ise 1 kilo patatesin kabuklarından ayıklayıp, köftelerin büyüklüğüne eşit bir şekilde doğrayın. Geniş bir tencere içerisine ince bir şekilde doğramış olduğunuz soğanları ekledikten sonra, üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı döküp sürekli bir şekilde karıştırarak 2 dakika boyunca kavrulmasını sağlayın. Kavurmuş olduğunuz soğanın üzerine ise bir yemek kaşığı kadar domates salçası ve 1 yemek kaşığı kadar biber salçasını ekleyip yine bir müddet boyunca kavurun sonrasında ise 1 yemek kaşığı tereyağı koyduktan sonra biraz daha kavurun.

Yeteri kadar kaynatmış olduğunuz suyunuzun içerisinde köftelerinizi ekleyerek 5 dakika boyunca pişmesini sağlayın.

napolitan-soslu-kofte-fa3cf4b7-1484-4ef6-becf-52a6066e21a8.jpg

Acem köftesi yeteri kadar piştikten sonra olacak üzerinden alarak 5 dakika boyunca oda sıcaklığına dinlenmeye bırakabilirsiniz. Daha sonrasında ise sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.