10 Bitki Ve Baharatın Şaşırtıcı Sağlık Faydaları

Sizin de bildiğiniz gibi nane, Hindistan cevizi ya da sarımsak yemeklerinizin tadını güzelleştirir.

21 Ağustos 2021 12:56 Yaşam
10 Bitki Ve Baharatın Şaşırtıcı Sağlık Faydaları

Fakat taze otlar ve baharatlar aslında sizin için yemeklerinize lezzet katmaktan daha fazlasını yapar. Bu yazımızda şifalı otlar ve baharatların faydaları konusunda derlediğimiz bilgileri sunuyoruz. Çeşitli bitki ve baharatlar sağlık bakımından faydalı olmasını yanı sıra abur cubur isteklerinizi de azaltır ve metabolizmanızı hızlandırır. Şimdi yaygın olarak tüketilen bazı baharatların faydaları konusuna geçelim.

1. Kişniş

Kişniş potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum bakımından oldukça zengindir. Potasyum, vücudunuzdaki toksinlerin ve atıkların uzaklaşmasına yardımcı olur. Kalsiyum, kemik sağlığı için vazgeçilmez bir mineraldir. Magnezyum ise enerji verir. Diyetinde yeteri kadar magnezyum alamayan kişiler sıklıkla kronik yorgunluk çekerler.

2. Küçük Hindistan Cevizi

Küçük Hindistan cevizi çeşitli besin maddeleri ile dolu mükemmel bir güç kaynağıdır. Küçük Hindistan cevizi midenizi rahatlatır, kaygınızı azaltır ve vücudunuzu toksinlerden arındırır.

muskat1-16-9-1580458132.jpg

3. Sarımsak

Sarımsak vücudunuzdaki yağları yakar ve metabolizmanızı hızlandırır. Sarımsak dişleri, kan şekerini dengeler. Sarımsak ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir, yüksek tansiyonu düşürür ve kan pıhtılarının çözülmesini sağlar.

4. Zerdeçal

Zerdeçal doğal bir antibiyotik olduğu için soğuk algınlığı hissettiğinizde, özellikle tüketmenizde yarar vardır. Bunun yanı sıra zerdeçal güçlü bir antienflamatuvardır. Metabolizmanızı güçlendirir. Sağlık için daima elinizin altında olması gereken çok yönlü bir baharattır.

5. Kırmızı Biber

Kırmızı biber yemeklere lezzet katmanın yanı sıra sindirimi ve kan dolaşımını iyileştirir. Ayrıca kırmızı biber vücudunuzun enerji seviyesini de yükseltir. Sindirim sistemini iyileştirici etkiye sahiptir.

kirmizi-biber-faydalari-ve-zararlari-nelerdir-kirmizi-biberin-besin-degerleri-1569502949.jpg

6. Nane

Nane midenizi yatıştırır. Ayrıca şişkinliği ve gaz oluşumunu önler, kabızlık ve karında olabilecek krampları azaltır. Nane aroması hafızaya ve konsantre olmaya yani odaklanmaya da yardımcıdır.

7. Tarçın

Tarçın, vücudun enerji seviyesini dengeleme konusunda harikalar yaratır. Kesinlikle kan şekerini yükseltmez. Bu nedenle şeker yerine kullanılabilecek iyi bir lezzet verici bileşendir. Ayrıca tarçın mide bulantısına ve mide kramplarına da iyi gelir.

8. Fesleğen

Fesleğen önemli bir anti bakteriyel ve antioksidandır. Fesleğenin yaprakları K vitamini, magnezyum ve A vitamini bakımından çok zengindir.

feslegen-16-9-1561702220.jpg

9. Maydanoz

Maydanoz Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak kullanılır. Maydanoz antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Son derece iyi bir C vitamini ve folik asit kaynağıdır. Maydanozun bazı kanser türlerine karşı önleyici olduğunu gösteren araştırmalar da vardır.

10. Kekik

Kekik soğuk algınlığı ve/veya öksürüğü hafifletir. Antiseptik bir bitkidir. Sindirim sistemine yardımcıdır. Ayrıca kekiğin ve antioksidatif özellikleri de vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler