Poşet Çaylardaki Tehlike!

Tavşankanı, Demli, Açık, Şekersiz, Çok Şekerli, Çay İçmeye Bayılıyoruz. Hatta Milletçe Çaysız Duramıyor, Lafın Belini Kırmak İçin Bile Çayların Demlenmesini Bekliyoruz. İşte Sevilen, Pratik Olan Poşet Çaylardaki Tehlike!

Yayınlanma:
Poşet Çaylardaki Tehlike!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)’nin "Küresel Plastik Görünümü" raporunda yer alan verilere göre 2000 yılında dünya genelinde 234 milyon ton olan plastik üretimi 2019'da 460 milyon tona ulaştı, 2000 yılında 156 milyon ton olan plastik atık miktarı da iki katından fazla artarak 2019'da 353 milyon tona çıktı.

Poşet çayların poşeti sıcak suya girdiğinde bardağınızın içine kimyasallarını salan elyaf ya da benzeri bir tekstil malzemesinden ya da inceltilmiş PET yani polietilen bir plastikten yapılıyor. Bildiğiniz kimyasal bir madde anlayacağınız ve bu çayları üreten firmalar sıcak suda erime ya da moleküler olarak parçalanma noktasının yüksek derecelerde olduğunu savunuyorlar. Dünya Sağlık Örgütü bu malzemenin kansorejen epoksi reçine ihtiva ettiğini ve hatta epiklorohidrin adında bir çeşit pestisit olduğunu söylüyor.

Poşet çay yerine dökme çay kullanılmasını tavsiye eden uzmanlar, "Tüketicinin aslında çok ambalaj içermeyen ürünlere yönelmesi daha doğru olur. Dökme çayları tercih edebilirsiniz" diye öneride bulundu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.
Keşfet