Pancar Suyunun Şok Eden Faydaları!

Pancar Suyunun Şok Eden Faydaları!

Salata ve turşu gibi besinlerde sık sık kullanılan pancarın etkilerini bu anlamda sağlamak mümkün olsa da pancar suyundan fayda sağlamakta yine bir diğer seçenektir. İşte pancar suyunun sağlığa etkileri;

 

 

Kök sebzelerden biri olan pancarın sağlığa etkileri her geçen gün daha iyi anlaşılır hale gelmeye başladı. Besin kaynağı olarak en etkili bitkisel ürünlerden biri olan pancarın yapısında vitamin, mineral, lif ve antioksidan gibi maddeler oldukça bol miktarda bulunmakta.

780x411-1527061003598.jpg

Glutamin içermesi sebebiyle çok güçlü bir bağırsak koruyucusu olarak bilinen pancarı salatlarda, yemeklerde kullanmak mümkün olmaktadır. Salata ve turşu gibi besinlerde sık sık kullanılan pancarın etkilerini bu anlamda sağlamak mümkün olsa da pancar suyundan fayda sağlamakta yine bir diğer seçenektir. İşte pancar suyunun sağlığa etkileri;

 

Pancar Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Vücuttaki oksijen oranını arttırması ile bilinen pancar suyu bu anlamda oksijen arttırıcı besinlerden biri olarak kabul edilir.
  • Kanın basıncını düşürmesinin yanında damardaki kanın dolaşım hızını ve etkinliğini arttırmaktadır.
  • Karaciğerin temizlenmesi ve sağlıklı çalışmasına etki ederek fonksiyonlarının artış göstermesine neden olur.
  • Vücuttaki serbest radikallere karşı savaşarak kanser hücrelerine karşı bağışıklık kazandırır.
  • Kaslara etki ederek fiziksel anlamda güç sağlar.
  • Kansızlık ve demir eksikliği gibi rahatsızlıklara karşı demir özelliği ile fayda sağlar.
  • Kadınlarda regl ve menopoz dönemlerinde yaşanan sorunların hafiflemesini sağlamaktadır.
  • Cilt sağlığına direk etki ederek vücuttaki ölü hücrelerin giderilmesini sağlar ve cildin daha genç, daha canlı görünmesine katkı yapar.
  • Ciltteki akne, sivilce ve kırışıklık gibi sorunların giderilmesinde fayda sağlar.
  • Sindirim sistemine fayda sağlayarak; kabızlık, mide yanması gibi durumlara karşı koruma sağlar.

 

Pancarın Bazı Tüketim Yolları Nelerdir?

  • Pancardan elde edilen suyun sebze ve meyve suları ile karışım yapılarak tüketilmesi söz konusu.
  • Yine pancarı rendeden geçirerek salatada kullanmak mümkün
  • Haşlanmış halde yine salatası yapılabilmekte
  • Pancardan turşu edilmekte ve böyle tüketilmesi söz konusu olabilmekte
  • Dilimleyerek limon sıkıp atıştırmalık veya meze olarak tüketilmesi söz konusu
  • Pancar yemekleri yapmak mümkündür. Özellikle fırında pişirmek oldukça güzel sonuçlar verir.
  • Pancar yapraklarından da pancar suyu veya pancar yaprağı kavurması yapılabilmektedir.

Not: Pancar veya pancar suyunu çok fazla tüketmek bazı sağlık sorunlarına etki edebileceği gibi; kronik hastalıklar ve düzenli kullanılan ilaçlar sebebiyle doktor tavsiye almak daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.