Diş Eti Sorunlarına Karşı Önerilen 4 Bitkisel Ürün!

Diş Eti Sorunlarına Karşı Önerilen 4 Bitkisel Ürün!

Diş etlerimiz vücudumuzda en çok acı çektiğimiz ve en çok bakım gerektiren bölgelerdendir. Diş eti kanamaları, iltihapları gibi bazı diş eti sorunları için bazı doğal bakım yöntemleri bulunmaktadır.

 

Diş etlerimiz vücudumuzda en çok acı çektiğimiz ve en çok bakım gerektiren bölgelerdendir. Diş eti kanamaları, iltihapları gibi bazı diş eti sorunları için bazı doğal bakım yöntemleri bulunmaktadır. Bazı bitkilerin etkisini uzmanlar da onaylamaktadır. İşte diş eti sağlığına iyi gelebilecek bazı bitkiler ve diş sağlığına etkileri.

 

1.Papatya

Papatyanın diş eti sağlığı bakımında en az gargaralar ve ağız yıkama sıvıları kadar etkili bir yöntem olduğu kabul edilmiş ve kanıtlanmıştır. Papatyanın içinde barındırdığı bir takım anti lif-lamatuar ve antiseptik maddeler diş sağlığında etkilidir. Papatya sadece diş eti sağlığında değil, aynı zamanda diş eti sorunlarından korunmak amaçlı da kullanılabilir.

Yapılışı ise şöyledir; 250mi. Kaynar suyun içine 2-3 çay kaşığı kadar papatya koyun ve 10 dakika civarı bekleyin. Ardından süzerek yemeklerden sonra için veya gargara yaparak ağzınızı çalkalayın. Kullanım anında veya ardından herhangi bir alerjik sorunla karşılaşmanız halinde bu kürü kullanmayı bırakın.

 

2.Çay

Adaçayı gibi çay türleri de kan durdurucu özelliğe sahiptir. Bu fonksiyonu sayesinde, diş çürükleri ve dişeti iltihaplarına neden olan bakterilerin ağızda yer edinmesine engel olur. Ayrıca içinde beş değişik anti bakteriyel bileşik içeren çay, meyan köküyle beraber tatlandırabilirsiniz.

 

3.Meyan Kökü

Meyan kökü diş çürüklerine ve iltihaplarına sebep olmayan doğal tatlandırıcı çeşididir. Anti-gingivitis çaylarınıza şeker veya bal koymak yerine meyan kökü koymanız daha sağlıklı bir yoldur. Meyan kökü, magnezyum ve yapılan bazı araştırmalar sonucu dişeti iltihaplarının ve plak oluşumunun kontrol ve denetim altında olmasının yararlı olduğu kanısına varılmıştır.

Meyan kökünün gün içinde aynen çay gibi günde 3 fincan içilmesi halinde hiçbir sorun oluşturmamaktadır. Fakat uzun süreli ve çok fazla içilmesi halinde baş ağrısı, uyuşukluk, vücutta sodyum ve su tutulması, aşın potasyum kaybı ve yüksek tansiyona sebebiyet verebilir.

 

4.Nane

Diş eti iltihaplarından korunmak amacıyla, günümüzde çok sayıda ürünün tatlandırılması sırasında yapay bir şekilde kullanılan diş macunlarınızda da bulunan naneyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bunun yanında gerçek nane dişeti çürümelerine sebebiyet veren mikropların ağızda yer edinmesine karşı savaşır.

250mg kaynar suyun içine 2 çay kaşığı kadar kuru nane ekleyerek elde edeceğiniz çayı içebilir veya gargara edebilirsiniz. Naneli sakız çiğnemek veya nane şekeri yemek yerine, taze nane yapraklarınızı çiğnemeniz sizin için çok daha sağlıklı bir yoldur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.