Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi! Tiryakisi Olabilirsiniz!

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi! Tiryakisi Olabilirsiniz!

Geçmişi çok eskilere dayanan, bir fincanı ile 40 yıllık hatırı olduğuna inanılan Türk kahvesi çoğu kişinin vazgeçilmezidir. Sıcak içilen bu geleneksel içeceğin sıcaklığı sadece kendisinde değil oturup birlikte içtiklerinizle aranızdadır aynı zamanda.

 

 

Geçmişi çok eskilere dayanan, bir fincanı ile 40 yıllık hatırı olduğuna inanılan Türk kahvesi çoğu kişinin vazgeçilmezidir. Sıcak içilen bu geleneksel içeceğin sıcaklığı sadece kendisinde değil oturup birlikte içtiklerinizle aranızdadır aynı zamanda. Yalnız içtiğinizde de sıcaklığı yaşam sıcaklığıdır bu kahvenin ve evlenmeye karar veren iki kişinin aileleri arasındaki köprüdür Türk kahvesi.

Geçmişi oldukça eskilere dayanan bu eşsiz tat son yıllarda biraz değiştirilerek, biraz farklılaşarak bazı insanlar tarafından denendi ve yine oldukça olumlu eleştiriler aldı, sıcaklığından ödün vermedi. Bu içerikte bahsedeceğimiz portakal kabuğunda Türk kahvesi de yine çok yeni ve çok yakın dönemlerde literatüre girmiş bir kahve deneyimi. Eşsiz bir aroma sunan bu lezzetin nasıl hazırlandığına bakalım dilerseniz.

 

Nedir Bu Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi

3df4fcbbaa4159740ff931584ffebb9e-photo-2017-01-21-13-06-13jpg-610x.jpeg

Yakın zamanda bazı cafe ve mekan gibi yerlerde menülere giren portakal kabuğunda Türk kahvesi oldukça zahmetli bir içecek. Zahmetinin yanında oldukça eşsiz bir tada sahip olan bu deneyim portakal kabuğu içinde pişen kahve tarifidir. Normalde Türk kahvesi için cezve kullanılırken bu tarifte ise cezvenin yerine portakal kabuğu geçiyor. Bu portakal kabuğu sadece cezve yerine geçmiyor aynı zamanda aromasını da kahveye veriyor. Portakal kabuğu içinde su ile birlikte kısık ateşte hazırlanan bu eşsiz lezzetin nasıl hazırlandığına bakalım şimdi.

 

Nasıl Hazırlanır Bu Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi

portakalli-turk-kahvesi-tarifi.jpg

Aslında cezve ile yapılan Türk kahvesi gibi düşünülmesi gerek sadece portakal kabuğunun cezve gibi yanıcı olamama özelliği açısından dikkatli pişirilmesi gerekli. İlk olarak portakalın üst kısmından daire şeklinde bir kesik açıyoruz. O kesikten tüm portakalın içini oyarak çıkarıyoruz. Ardından bir fincan kahve için attığımız kadar kahveyi kabuğun içine atıyoruz. Bunun üzerine suyu ekliyoruz ve istersek şekeri de ekleyebiliriz. Bundan sonra artık pişirmeye başlayabiliriz. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde pişirmeye başladığımız kahvemiz pişince kahveyi fincana döküp servis edebiliyoruz. Artık eşsiz deneyim ile biz şimdi kahvemizin tadına bakmaya başlarken sizi de mutfağa alabiliriz o halde. Daha farklı bir deneyim ekleyebilirseniz bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.