
Araba Neden Yağ Yakar?
Bazı durumlarda, arabanın yanan yağın üstesinden gelmek için pahalı onarımlar gerektirebilir. Bu durumda, arabayı olduğu gibi satmak ve parayı herhangi bir sorun yaşamadan yeni bir araç almaya yatırmak istenebilir.
Bazı durumlarda, arabanın yanan yağın üstesinden gelmek için pahalı onarımlar gerektirebilir. Bu durumda, arabayı olduğu gibi satmak ve parayı herhangi bir sorun yaşamadan yeni bir araç almaya yatırmak istenebilir.
Araba Yağı Ne Anlama Gelir?
Otomotiv uzmanlığın seviyesine bağlı olarak, araba yakan yağın ne olduğunu anlaşılmayabilir. Arabanın yağ yakıp yakmadığını nasıl anlaşılacağını veya sorunun ne olduğu bilinmiyorsa nasıl düzelteceğini öğrenmek de zor olabilir.
Motor yağının her zaman motorun içinde kalması gerektiğini unutmamak gerekir Bazen, contalar veya contalar aşırı ısıya maruz kaldığında veya aşırı aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığında sızıntı meydana gelir. Yağ sızıntısı, yağın motorun dışına çıkmasına neden olur. Yağ daha sonra diğer aşırı derecede sıcak motor bileşenlerinin dışına yayılır.
Yağ çok yüksek sıcaklıklarla temas ettiğinde, genellikle yanan bir yağ kokusu fark edilir.
Normal Yağ Tüketimini Bilmek
Arabanın neden bu kadar çok yağ yaktığının cevabını perspektif haline getirmek için, bir arabadaki tipik yağ tüketimini bilmek şarttır. Motor yağının araba tarafından en azından bir dereceye kadar tüketileceğini unutmamak gerekir.
Eski araçlarla karşılaştırıldığında, modern araçlar daha ince motor yağlarına güvenme eğilimindedir. Bu daha ince yağlar yakıt ekonomisini artırır ve sürtünmeyi azaltır, ancak aynı zamanda bu incelik nedeniyle contalardan daha kolay sızarlar. Bu, birçok üreticinin, sahiplerine açıkça normal sürüşün bile büyük miktarda yağ tüketimine yol açacağını söylediği anlamına gelir. Bu araçların muhtemelen en azından yağ değişimleri arasında ve sırasında olmak üzere, düzenli olarak birkaç litre yağ eklemek gerektiğini belirtmekte fayda var
Aracın beklenen yağ tüketimi ne olursa olsun, motorun yağ çubuğunu kontrol ederek her zaman yeteri kadar yağın olduğunu doğrulayabilir
Bir Arabanın Yağ Yakmasına Neden Olan Nedir?
Yanan yağ kokusunun birkaç olası nedeni vardır.
Kaçaklar
Belirtildiği gibi, yağ yakmanın yaygın bir nedeni, bir sızıntının olmasıdır. Motor yağı çok yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında, yanan yağ kokusunu fark edilecektir.
Yağın yanmasına neden olan en yaygın sızıntı noktalarından bazıları, yağ soğutucu hatları, yağ doldurma kapakları, yağ tavaları ve contaları, yağ tahliye tapaları, yağ filtreleri ve valf kapak contaları dahil contalar veya contaları içerir
Dahili Motor Hasarı
Bir sızıntının giderilmesi oldukça kolay ve uygun maliyetli olsa da ayrıntılara bağlı olarak, arabanın yağ yaktığını veya dahili bir motor bileşeniyle ilgili bir sorun varsa arabanın yanan yağ ve sigara gibi koktuğunu da fark edebilir
Hasarlı Piston Halkaları veya Silindir Kafası Valf Kılavuzları
Bazen, hasarlı bir piston segmanı veya silindir kapağı valf kılavuzlarının hasar görmesi nedeniyle araba yağ yakacaktır. Bu, yanma odası içinde yeterli sıkıştırmanın olmamasına ve bu odaya fazladan yağ girmesine neden olacaktır. Bu kombinasyon yağın yanmasına neden olur.
Bir Arabanın Yağı Yandığını Nasıl Anlaşılır
Arabanın yağ yakıp yakmadığını nasıl anlaşılacağı öğrenmek nispeten basit bir iştir. Arabanın yağ yaktığını ne kadar erken fark edilirse o kadar iyidir. Sorunu düzeltmek için ne kadar uzun zaman alırsa, otomobilinin ciddi hasar görme ve pahalı onarımlar gerektirme şansı o kadar artar.
Koku
Yağın yanmasının en büyük göstergelerinden biri kokudur. Bir yağ sızıntısı nedeniyle yanan yağ durumunda, aslında herhangi bir duman görmeden önce yanan yağla ilişkili kokuyu genellikle fark edilir
Mavimsi Duman
Önce koku gelse de yanan yağla uğraşırken genellikle duman da fark edilir. Duman tipik olarak motor çalışırken görünür ve mavimsi renktedir.
Dumanın hızlanma sırasında ortaya çıkıp çıkmadığına dikkat etmek önemlidir, bu muhtemelen piston segmanlarında hasar olduğunu gösterir. Öte yandan, yavaşlama sırasında duman daha fazla ortaya çıkarsa, motorun silindir kafalarının içindeki valf kılavuzları muhtemelen hasar görür.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.