Neden Balıktan Sonra Tahin Helvası Yenir? Sebebi Şok Edecek!

Neden Balıktan Sonra Tahin Helvası Yenir? Sebebi Şok Edecek!

Balık günümüzün en eşsiz lezzetlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu lezzet oldukça radikaldir. Yendikten sonrasında belirli yiyeceklerin tüketilmesi makuldür. İnsanları şaşırtan ise balıktan sonra yenen tahin helvasının güzelidir.

 

Balık günümüzün en eşsiz lezzetlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu lezzet oldukça radikaldir. Yendikten sonrasında belirli yiyeceklerin tüketilmesi makuldür. İnsanları şaşırtan ise balıktan sonra yenen tahin helvasının güzelidir.

Eskilerden günümüze kadar balıktan sonra tahin helva tüketilmesi eşsiz bir fayda sağlamasının yanı sıra lezzetiyle de dikkat çekmektedir. Günümüzde her ne kadar bu kültür azalmış olsa da birçok insan ‘’balıktan sonra neden tahin helvası yenir?’’ sorusunu sormaktadır. Uzmanlar ise bu merak edilen sorunun cevabını vermeye başladı.

5bd077a167b0a90d587394d5.jpeg

Geçmişten bu yana Karadeniz bölgesinde oldukça meşhur olan ‘balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın’’ sözü dolaşmaktadır. İsterseniz evinizde isterseniz de dışarda yediğiniz balık menüsünde helva mutlaka olmaktadır. Özellikle balık ve deniz restoranlarında fırında kızartılarak servis edilmektedir. Bu helva ve balık zaman içerisinde eşsiz bir ikili olmuştur. Günümüzde ise hala devam ettirilen bu balık sonrası helva, birçok kişinin ağzına takıldı. Sosyal medyada da oldukça ses çıkartan bu geleneğin detayları ise oldukça şaşırttı.

Balıklar Omega3 bakımından oldukça eşsiz bir noktada yer almaktadır. Aynı zamanda bünyelerinde yüksek düzeyde iyot, demir ve çinko gibi minarelleri barındırmaktadır. Balığın tüketilmesinden hemen sonra oluşan hafif mide rahatsızlıkları, halsizlik ve şişkinliğin temel sebeplerinden birisi de kan şekerinin doğrudan etkileniyor ve düşüyor olmasıdır. Bu kan şekerini önlemek için balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların yenilmesi önerilmemektedir. Bundan kaynaklı olarak en uygun tatlının tahin helvasının olduğu belirtilmektedir.

​​​​​​​cksnq-1567758154-1491.jpg​​​​​​​

Tahin helvası hem sağlıklı hem lezzetli hem de kan şekerini dengeleyebilecek özelliklere sahiptir. Balıktan hemen sonra oluşan ağır metalleri yok ederek, fosfor miktarını düzenleyip asit dengesini normalleştirmektedir. Bundan kaynaklı olarak balık sonrasında helva yenmektedir. Yüzlerce yıldır günümüze kadar gelen bu geleneğin temeli burada atmaktadır.

Son dönemlerde de oldukça popüler olan balık sonrasında helva tüketimi, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Binlerce insan balık tüketimin hemen ardından tüketilen helvaya anlam veremedi. Bundan kaynaklı olarak sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulundu. Haberimizde görüldüğü gibi balıktan sonra helva yemenin temeli bu şekildedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.