Lezzetli kuru fasulye yapmanın püf noktaları

Sofraların vazgeçilmezi olan kuru fasulyenin püf noktasını öğrenerek, eşsiz bir lezzete sahip olabilirsiniz. Hiç kimsenin bilmediği eşsiz kuru fasulye tarifi ve detayları sizlerle.

05 Ocak 2022 13:27 Yemek Tarifleri
Lezzetli kuru fasulye yapmanın püf noktaları

İlk olarak lezzetli bir fasulye pişirmek için kaliteli malzemeler seçilmelidir. Fasulye pişirmek istediğinizde herhangi bir fasulye türünü seçmeniz pek de doğru olmayacaktır. Muhteşem lezzette bir yemek istiyorsanız, kısa ve biraz tombulca olan İspir fasulye türünü tercih edebilirsiniz.

Et ile hazırlamak istediğinizde de yine etin kalitesi kuru fasulyenin lezzet serüveni adına çok önemlidir. Orta yağlı kuşbaşı etler tercih ederek yemeğinize lezzet verebilirsiniz. Baharatlar seçimi sırasında bu baharatları kırmızıbiber, pul biberi olarak seçebilirsiniz. Malzemelerimizi seçtik ve şimdi fasulyelerimizi ıslatıyoruz. Kullanacağınız fasulyeleri bir gece önceden ıslatarak yemeğin tadının daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz.

Fasulyelerinizin daha güzel pişmesi için kuru fasulye ıslatmanın püf noktası hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler vardır. Fasulyelerinizi ıslatırken suyun içine bir kaşık tuz ekleyerek şişmeye bırakın bunun size büyük yardımı olacaktır. Islatılan fasulyelerinizi pişirmeden önce yeniden yıkamanız sayesinde fasulyede biriken asitler temizlenecektir. Kuru fasulyenizi tencerede kısık ateşte pişirebildiğiniz gibi düdüklü tencerede de yine kısık ateşte veya fırında pişirebilirsiniz. Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz kuru fasulye düdüklüde 30 dakikada pişer. Buna göre dakika hesapları yapabilirsiniz. Tencerede pişireceğiniz durumlarda ise yine kısık ateşte yaklaşık bir saat boyunca pişirmelisiniz.

Fasulye pişirirken soğanların kavrulması için yağ ekleyerek başlarız. Kullanacağınız yağı ise tereyağı seçerseniz ve yağın güzelce erimesini sağlarsanız yemeğiniz üstün lezzete kavuşacaktır. Gerçek bir tereyağı kullandığınızda fasulyedeki lezzeti fark edeceksiniz.

Fasulyede salça olmazsa olmaz bir malzemedir. Kuru fasulyenin salçalı hazırlanması yapım kanunlarından değiştirilemeyenler arasındadır. Domates ve biber salçası birlikte kullanmalısınız. Kullandığınız biber salçası, kuru fasulyelerin en iyi lezzette pişmesine fayda sağlayacaktır. Kıvamının mükemmel olması için kuru fasulyenin püf noktası olarak un şart. Kuru fasulye yemeğine un eklendiğinizde daha iyi bir kıvam elde edeceksiniz. Tam kıvamında bir kuru fasulye hazırlamak istediğinizde, yaklaşık 2 kaşık unu bir miktar yağda kavurup yemeğinizin pişmesi sırasında tencerenize ekleyebilirsiniz.

Kuru Fasulyenin püf noktasından biri de diriliğinin korunmasıdır. Bazen fasulyelerin dağılma durumu oluşabilir. Bazen çok pişirildiğinden bazen de fasulyenin kalitesinden kaynaklı olarak fasulyeler dağılabilir. Bu durumun önüne geçmek için yemeğinizi hazırlarken birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Fasulyeye sıkılan limon, fasulyenin dağılmasını önleyen tek çözümdür.

Son olarak lezzete lezzet katan aşama fırınlamadır. Fasulyeye son dokunuşu vermek çok önemlidir. Bu dokunuşu da fırınlama yöntemi ile yapacaksınız. Pişen kuru fasulyenizi, büyük bir güvece alıp içerisine bir su bardağı içme suyu ekleyerek fırına gönderebilirsiniz. Fırında 30 dakika boyunca 200 derecede pişen fasulye ile restoranlarda yediğiniz kuru fasulye lezzetini elde edebileceksiniz.

Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Malzemeleri:

2 su bardağı kuru fasulye

3 soğan

2 domates

2 sivri biber

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru yapmak için öncelikle fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip doğrayın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın. Nasıl yapılır tam olarak öğrenmek için okumaya devam edin. Tereyağı tencerede eritin ve soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Tercihinize göre et bu aşamada katabilirsiniz. Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı çeşitlerini de ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Fasulyeyi karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiberle ve pul biberle tercihinize göre tatlandırın. Ne kadar sürede pişer diye merak ediyorsanız, su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servise yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.