Korona Virüse Karşı Bağışıklık Nasıl Güçlendirilir?

Korona Virüse Karşı Bağışıklık Nasıl Güçlendirilir?

'Korona Virüse Karşı Bağışıklık Nasıl Güçlendirilir? Bağışıklık Sistemini Zayıflatan Etmenler Nelerdir? Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?' sorularını makalemizde bulabilirsiniz.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile can kaybı artmakta olup, hasta sayısı da her geçen gün çoğalmaktadır. Covid-19 salgınına karşı tek çare hastalığa yakalanmamaktır. Hastalığa yakalanmamak için maske takmaya, sosyal mesafe kuralına dikkat etmemiz gerekir. Maskemizi taktıktan sonra mutlaka atmak gereklidir. Virüs su damlacığından bulaştığı için öksüren, hapşıran kişilerin maske takması ve ya peçete kullanması gerekir. Eller belirli aralıklar ile sık sık yıkanmalı, dışarda giyilen kıyafetler de her seferde yıkanmalıdır.

Hastalığa yakalanmadan ve ya yakalandıktan sonra yapabileceğimiz tek şey ise bağışıklık sistemimizi güçlendirmektir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek olası tehlikeye karşı en kuvvetli önlemi almış oluruz. Hastalığın henüz ilacı bulunmadığından yapılabilecek tek şey kendimizi korumak ve bağışıklığımızı artırmaktır, böylelikle dirençli bir vücutta virüse karşı vücudumuzun yenik düşmesini engellemiş oluruz.

Bağışıklık Sistemini Zayıflatan Etmenler Nelerdir?

-Sigara ve alkol kullanımı,

-Spor yapmamak,

-Uyku düzensizliği,

- Aşırı stres,

- El yıkama, banyo yapma azlığı.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirecek yapılması gereken davranışlar şunlardır;

-Düzenli spor yapmak,

-Dengeli beslenmek,

-Düzenli uyku,

-Stresi aza indirmek,

- Elleri bol bol yıkamak,

-Temizliğe dikkat etmek,

-Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymak.

Bağışıklığı güçlendirecek besinler ise şunlardır;

1-Yaban mersini; antioksidan özelliklerine sahip  antosiyanin adında  bir flavonoid  içerir. Bu nedenle bağışıklığa iyi gelmektedir. Flavonoid solunum yollarını savunmada etkili bir içeriktir. Bu nedenle tüketilmesi gerekir.

2-Zerdeçal; sarı renkli bir baharat türüdür. Yapılan incelemelere göre zerdeçal, içeriğinde yer alan kurkumin sayesinde antioksidan etkisine sahiptir. Zerdeçalin kurkumin etkisini karabiber ve zeytinyağı ile artırmak mümkündür.

3-Sarımsak; allisin içeriği  ile soğuk algınlığı riskini azaltmaktadır. Bu nedenle soğuk algınlığı ile benzer semptomlar gösteren covid-19 virüsüne karşı sarımsak kullanılabilir.

4- Kefir; canlı bakteri çeşitlerini içeren fermente şeklinde içecektir. Kefir kullanımı, aktioksidan etkisini artırır, bakteri ile savaşır ve enflamasyonu da en aza indirir.

5- Badem ve ay çekirdeği; her ikisi de bol miktarda Evitamini içermektedir.  Manganez, magnezyum ve lif açısından da zengin olan besinler bağışıklık sistemine faydalıdır.

6-Portakal ve asitli meyveler; C vitamini içeren bu meyveler, soğuk algınlığı vb. solunum yolu hastalıkları ile mücadelede etkilidirler.

Bunların dışında kırmızı dolmalık biber, yeşil çay, zencefil, sumak, ıspanak, brokoli, tatlı patates ve bitter çikolata da covid-19 virüsüne karşı bağışıklık güçlendirecek besinlerdir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.