Kış aylarında Zencefil faydaları ve çay tarifleri

Kış aylarında Zencefil faydaları ve çay tarifleri

Zencefilin faydaları ve çay tarifleri , Zencefil hakkında çay tarifleri ve zencefilin olağanüstü faydalarından bahsettim. Covid-19 bir kış gelirken Zencefili fazla tüketmeye özen göstermeliyiz.

Kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden biri olan Zencefil , yeri gelir yemeklerimizde baharat olarak kullanırız yeri gelir çayını yaparak içeriz bazende esans olarak tüketiriz. Kış aylarında çokça tüketilen zencefili bu kış tüketmemiz için ekstra sebeplerde mevcut... Covid-19 salgını kışın kapalı alanlarda kalacağımız sebebiyle insanlar tarafından daha bulaşıcı bir hale gelebilecektir. Zencefil covid-19 için faydalı diye bir kanıt olmasa da , soğuk algınları için vücud direncini yükseltme konularında faydasını kanıtlamış olan zencefili tüketmemiz sağlığımız açısından bedenimizin direnci açısıdan oldukça faydalı olacaktır. Peki zencefili doğru tüketimini biliyor muyuz ya da zencefili hayatımızın içine alarak tadını sevmeyenlerin dahi keyifli tüketmesine sağlayabilir miyiz bu konulardan bahsedeceğim.

Kendinizi zinde ve enerjik hissetmek için enerji çayı içmeyi düşünürseniz, zencefil çayı içebilirsiniz. Zencefil çayı, pek çok faydanın yanında, olağan üstü canlandırıcı bir içecektir.. Enerji verici etkileri olan, insan sağlığına oldukça faydalı bir doğal çay.

ZENCEFİLİN FAYDALARI ? *

• Kış aylarında soğuk algınlıklar için kuvvetli bir koruyucu rolü vardır.
• Vücudumuzda oluşan şişkinlik ve spazm gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı etkili oluyor.
• Hazmı kolaylaştırma ve hazmı düzenleme özelliklerinin beraberinde pek çok sebepten kaynaklanan (hamilelik, yol tutması ve kemoterapi) mide bulantısını, baş dönmesini ve kusmayı önleyici özelliklerinde.
• Vücudu terletmek amacı ile kullanabiliriz.
• İshali önler.
 

ZENCEFİL NASIL TÜKETMELİYİZ ?

• Zencefili yemeklerimizde lezzetlendirici bir baharat olarak kullanabiliriz.
• Zencefili içecek olarak tüketebiliriz
• Zencefilin en etkili yöntemi olarak yağ esansı olarak içebiliriz.
• Zencefili çiğ olarak yiyebiliriz. Sabahları bir bardak sıcak veya soğuk suya ekleyerek içebilirsiniz.

STRESE ETKİLİ ÖNLEMLER İÇİN ZENCEFİL

Zencefil gibi bitkiler sizi strese karşı koruyor. Hemde stresin kaynağı ister iş yerindeki problemler veya hastalıklar … Böbrek üstünde salgılanan stres hormonlarınını düzenler, vücuda aşırı yüklenmeyi azaltır ve durdurur.. Yaşadığımız yoğun stres altında bile iyi hissetmeniz için yardımcı olacak. Daha önce hiç tüketmediyseniz zencefil çorbası bu mevsimde güzel bir tavsiye olacaktır.!

ZENCEFİL ÇAY TARİFİ

• 2 limon suyu
• 40 gr zencefil kök
• 4 çorba bal
• 4 bardak su
• 2 adet limon

Hazırlanışı

Zencefilin kabuklarını soyarak nemli iç kısmı rendeleyin. Bir kaseye ya da bir tavaya kaynamış su koyun, rendelenmiş zencefilleri ve limon suyunu kaseye ekleyin. Bir süre karıştırmaya başlayın.. Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Bez ya da normal bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzme işleminden sonra bal ekleyin, iyice karıştırın. Damak tadınıza göre ekşi ya da tatlı olmasını istiyorsanız ekstra limon suyu ya da bal katın. İki limonu ince dilimler halinde ilave edin.
 
İpucu
• Kış aylarında özellikle bu kış covid-19 salgınında tüketmeye önem göstermeliyiz.
• Bir şişeye koyarak buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
Zencefil sevenler için farklı bir önerim olacak..
Sabah aç karnına , kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya limon ve bir dilim zencefili ekleyerek içmeniz size çok iyi gelecektir. Aynı zamanda dinlenmiş zencefil çayını gün içisinde içmemiz bizlere detoks etkisi yaratacaktır.
Not:
Seyehatlere giderken Zencefili yanınızda götürebilirsiniz. Gideceğiniz yerde ihtiyacınız olan sadece kaynar su , varsa limon bal ile karıştırarak kendinize rahatlatıcı bir çay oluşturabilirsiniz. Bu kadar rahatlatıcı ve bir çok derde derman olan Zencefili yanınızda götürmek , basit bir baş ağrısı hapını taşımak kadar kolay olacaktır.

ZENCEFİLLİ ÇAY 
*
Malzemeler
• 1/2 demet maydanoz
• 1 adet elma
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• 2-3 adet karanfil
• Bir tutam tarçın
Hazırlanışı
1,5 litre suyun içinde bütün malzemeleri ekleyerek kaynatın Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra süzerek ister soğuk ister sıcak içebilirsiniz.

GRİP KARŞITI ÖZEL TARİF

• 150g süzme bal
• 25g toz zerdeçal
• 25g toz zencefil
• 25g toz tarçın

Hazırlanışı:

Toz halindeki bitkileri bir kavanozda birleştirerek üstüne bal ilavesinde bulunarak macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Vücudun bağışıklığını daha güçlü hale getirmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketmeniz vücudunuz için yararlı olması için yeterli olacaktır.

Zencefiin insan vücudu üstünde inanılmaz faydalarından bahsettim , gün içerisinde zencefili kullanmakta zorluk çekiyorsanız yemeklerinize zencefili koymayı ihmal etmeyin bu kış kendimize diğer kışlardan daha çok dikkat etmemiz gerekiyor..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.