Kasım – Aralık Aylarında Hangi Besinler Tüketilmeli?

Kasım – Aralık Aylarında Hangi Besinler Tüketilmeli?

Diyetisyenler tarafından şiddetle tavsiye edilen aylık beslenme düzenlerini hiç duydunuz mu? Bazı aylara özgü besinler o aylar içinde tüketilince daha etkili olabilmektedir.

 

 

Diyetisyenler tarafından şiddetle tavsiye edilen aylık beslenme düzenlerini hiç duydunuz mu? Bazı aylara özgü besinler o aylar içinde tüketilince daha etkili olabilmektedir. Bir şekilde her mevsim bulabilsek de sebze ve meyvelerin her ay tüketilmeleri çokta sağlıklı bir sonuç doğurmayabilir. Örneğin kış aylarında marketten veya pazardan alınan domatesin tadında bile farklılık çok net hissedilebilmektedir. Bu sebeple bazı aylarda tüketilmesi gereken besinleri ayırarak bunlara göre beslenmek veya konserve yapmak gibi çözümlerle daha sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak mümkün.

Bu içerikte bahsedeceğimiz besinler daha çok Kasım – Aralık ayları için olsa da Ocak ayına da sarkma olabilir. Bu aylarda tüketilebilecek bu besinlerin en doğal ve organik halleri bu zamanlar olması sebebiyle taze tüketimleri bu aylarda yapılabilir. Bitkisel ürünlerin yanında bazı hayvansal besinlerden de bahsedeceğimiz bu içerik için hazırsanız başlayalım.

kisin-nasil-beslenmeli-kis-aylarinda-tuketilmesi-gereken-besinler-h276158-7fd84.jpg

Kış aylarının iyice kendini hissettirdiği Kasım – Aralık aylarında bağışıklığı dinç tutmak adına bu besinlerle beslenmek oldukça önemlidir. Hastalık ayları olarak geçen bu soğuk günlerde tüketilmesi gereken besinler ile takviye yapılması halinde vücut bağışıklığı daha güçlü olmakla birlikte hastalıklara karşı da daha dirençli olunacaktır.

 

Kasım – Aralık Ayında Tüketilmesi Gerekilen Sebzeler

Sebzeler yemekler için olmazsa olmaz besin kaynağıdır ve bu sebeple her mevsim için vazgeçilmez olsa da bu aylarda tüketilebilecek besinler mevcuttur. Daha çok yeşil yapraklı sebzelerden bahsedeceğimiz bu aylarda tüketilmeye uygun sebze veya sebze ürünleri şöyle sıralanabilir; şalgam, ıspanak, havuç, yer elması, kırmızı lahana, beyaz lahana, pırasa, turp, bal kabağı, karnabahar, pancar, kereviz. Bu sebzelere ek her mevsim bulunan bazı sebzeleri de tüketmek gerekir, bu sebzeler ise şöyledir; dereotu, maydanoz, marul, roka, tere, nane, yeşil soğan gibi.

 

Kasım – Aralık Ayında Tüketilmesi Gerekilen Meyveler

Vücudu hastalıklara karşı koruyan meyvelerin kış ayı ile birlikte bol C vitaminlisi her zaman iyidir. Hemen aklınıza turunçgiller gelse de bu aylarda tüketebileceğiniz meyveleri sizler için şöyle sıralayalım; armut, portakal, elma, mandalina, muz, limon, nar, greyfurt. Bu gibi meyveler soğuk aylarda yetişmeleri sebebiyle bu aylarda tüketilmeye müsait olmaktadır. Zorlu ve hastalıklı geçen kış aylarının vazgeçilmezi olan bu meyveleri Kasım – Aralık aylarında bol bol tüketmeye çalışın.

Kasım – Aralık ayında meyve ve sebze dışında balık tüketimi de oldukça önemlidir. Birçok vitamin ve minerali barındıran balık çeşitlerinden bu aylarda; lüfer, uskumru, palamut, hamsi, çupra, torik, sardalye gibi çeşitleri tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.