Sık Yapılan Güzellik Hataları

Sık Yapılan Güzellik Hataları

Kadınların en sık yaptığı güzellik hataları ve bunların çözümleri maddeler halinde açıklanmıştır.

1. Çok Sıcak Suda Duş Almak

Hemen hemen her gün nemlendirici kullanılır fakat cildiniz hala kurudur. Bunun sebeplerinden biri, çok sıcak suda duş almanız olabilir. Sıcak su cildi kurutur ve kuru cilt, kremlerdeki nemi emmekte zorluk çeker.

Çözüm: Çok sıcak olmayan ılık bir suda; hatta dayanabileceğiniz kadar soğuk suda banyo yapın. Cildiniz bundan sonra bakım ürünlerine hazır hale gelir.

2. Parfümü Yanlış Bölgelerde Kullanmak

Filmlerde kadınların parfümü hep boyunlarına sürdüğünü görürüz. Oysaki yeterli değildir. Parfümler en iyi şekilde yararlanmak için doğru koku noktalarını bilmelisiniz.

Çözüm: Parfümleri kulak arkasına, saça veya bileklere sürün ama ovalamayın. Kendi kendine kurumasını bekleyin. O zaman bütün gün güzel kokarsınız.

3. Saçınızı Yüksek Sıcaklıkta Kurutmak

Uzun saça sahip kadınlar, saçlarını kurutmak için uzun zaman harcarlar. Çoğunlukla saçlarının ucunun kırık olduğunu ya da kopyaların yaşandığını görürler. Bu durumun en büyük sebeplerinden biri çok fazla sıcak hava uygulamaktır. Çünkü cildiniz gibi saçınız da sıcağa ve soğuğa tepki verir. Isı, tüylerin açılmasına neden olurken soğuk hava onları kapatır. 

Çözüm: Saç kurutma makinesi alırken soğuk ayarı olmasına dikkat edin ve saçınızı kurutmak için daima soğuk havayı kullanın.

4. Tarihi Geçmiş Kozmetik Ürünleri Kullanmak

Ellerinizde uyguladığınız her türlü kozmetik ürününün bir son kullanma tarihi vardır. Bundan sonra kullanılan krem ve diğer kozmetikler elleri kurutur ve ellerde kir tutmaya başlar. Bu da ellerinizde bakterilenmeye sebep olur.

Çözüm: Kremlerinizin raf ömrünü kontrol edin. Bunu yaparak ürünün dayanıklı ve kullanılabilir olduğundan emin olursunuz. Ayrıca cildinizi temizlemeden önce ellerinizi yıkamayı unutmayın.

5. Çok Fazla Nemlendirici Kullanmak

Cildinizi fazla yağlı bir kremle yağlarsanız ve hala kuruluk yada tahriş olmuş hissediyorsanız nedeni büyük olasılıkla onu fazla kullanmanızdır.

Çözüm: Kadınlar hassas bir cilde sahiptir ve hassas bir cilde çok fazla nemlendirici eklerseniz tahriş olma olasılığı yüksektir. Nemlendirici maskeleri ve kremleri çok fazla kullanmayı bırakın ve cilt üzerinde çok ağır olmayan hafif bir krem kullanın.

6. Saçta Silikon Bazlı Ürünler Kullanmak

Birçok saç şekillendirme ürünü silikon içerir. Saçınızın daha bakımlı görünmesini sağlamak için bunları kullandığınızda ve ardından üzerine fön makinesi tuttuğunuzda, silikon ürün, her saç telinin etrafına bir kılıf gibi yerleşir. Bu yüzden saç nefes alamaz, kurur ve sonunda kırılır.

Çözüm: Saçlarınızı şekillendirmeden önce ısıya karşı koruyucu sprey kullanın ve saçınızı silikonsuz ürünlerle şekillendirin.

7. Cildi Çok Güçlü Ürünlerle Temizlemek

Ciltte kirlilik oluştuğunda, birçok kişi sorunu ortadan kaldırmak için güçlü temizlik ürünleri kullanır. Aslında tam tersini yapmalısınız. Güçlü temizlik ürünleri, doğal nem ve yağları yok eder ve cildin buna tepkisi genellikle aşırı yağ üretimi olur. Böylece kirli bir cildi yeniden ve daha hızlı bir şekilde elde edersiniz. 

Çözüm: Temizleme köpüğü veya asit içerikli sabun kullanıyorsanız, bunun yerine temizleme sütü gibi daha yumuşak bir temizlik ürünü kullanın. Cildiniz kuru ve tahriş olmuşsa, özellikle hindistancevizi yağı gibi cilde doğal nemini yeniden kazandırabilecek bitki yağlarını kullanın.

8. Fazla Miktarda Bronzlaşma Ürünü Kullanmak

Çoğu insan çabucak bronzlaşmak için öncelikle yüz ve vücuda bu tür bir kozmetik ürünü kullanılması konusunda hemfikirdir. Bu tür ürünlerle koyu bir ten rengine ulaşmak daha kısa sürer. Öte yandan, bu tür ürünler gözenekleri açacağı için cildinizde çok sayıda küçük, siyah-kahverengi nokta oluşur. 

Çözüm: Bronzlaştırıcı kullanmadan önce cildi buzlu soğuk suyla hazırlayın. Böylece gözenekler daralacaktır.

9. Kirpikleri Maskara Uyguladıktan Sonra Kıvırmak

Kirpiklere bolca dolgunluk ve tutuş sağlayan maskara kullanıyorsanız kirpiklerin birbirine yapışma olasılığını ortadan kaldırabilirsiniz. Fakat maskara sonrasında kirpiklerinizi bükerseniz kirpiklerin kopma veya kırılma riskini göze almalısınız.

Çözüm: Kirpik kıvırıcıyı daima maskara uygulamadan önce kullanmalısınız.

10. Saçınızı Çok Sık Yıkamak

Yağlı buklelerden kaçınmak ve güzel kokulu, yeni yıkanmış bir saça sahip olmak için saçlarını hemen her gün yıkayan kadınlar oldukça fazladır. Bununla birlikte, sık sık saç yıkamak, saç derisindeki doğal yağ oranını yok etmeye ve saç renginde aşınmaya sebep olabilir.

Çözüm: Saç yıkarken hem saçın hem de renginin ömrünü uzatan bir saç tozu veya kuru bir şampuan kullanmak çok sık saç yıkama ihtiyacını azaltacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.