Pastane lezzetini aratmayacak çatlak kurabiye tarifi ile sofranızı renklendirin!

Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi ile sofranıza lezzetli bir dokunuşta bulunun. Çayın yanında oldukça iyi giden bu kurabiye, az sayıda malzemesiyle de ilgi odağı durumunda! İşte herkesin merak ettiği o tarif...

Yayınlanma:
Pastane lezzetini aratmayacak çatlak kurabiye tarifi ile sofranızı renklendirin!

Çayın yanında kurabiye olsa da yesem diyorsanız bu tarif sizin için hazırlandı. İşte lezzetine doyulamayan çatlak kurabiye tarifinin detayları…

Çatlak kurabiye tarifinin malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri

pastane-lezzetini-aratmayacak-catlak-kurabiye-tarifi-ile-sofranizi-renklendirin-2.jpg

Çatlak kurabiye tarifinin yapılışı

  1. İlk olarak derin bir kabın için yumurta ve şekeri ekleyelim. Köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağımızı ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
  3. Daha sonra kabartma tozunu, kakaoyu, şeker vanilini, unumuzu eleyerek karışımımızın içine ekleyelim. Spatula ile birlikte güzelce karıştıralım. Hamurumuzun kıvamı normal kurabiye hamurundan daha cıvık olacak.
  4. Ardından güzelce yoğurduğumuz hamurumuzun üzerine streç film saralım ve buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirelim.
  5. Buzdolabında dinlenen hamurumuzu çıkaralım ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimiz ile küçük toplar yapalım.
  6. Şekil verdiğimiz hamurumuzu pudra şekeri dolu bir kabın içine atalım ve her yerine gelecek şekilde bulayalım.
  7. Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  8. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsimizin içine dizelim.
  9. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırınımızda güzel bir şekilde pişirelim. Fırın ayarınıza göre kontrollü pişirmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 8-10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  10. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin ve ardından servise hazır.

Çatlak kurabiye tarifinin püf noktaları

  • Hamurunuzu yoğurduktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirmeniz gerekiyor.
  • Fırında pişirmeden önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve fanlı alt-üst ayarda pişmesi gerekiyor.
  • Kurabiye hamurunuzu pişirmeden önce bol pudra şekerinin içine bulayın, her yerine gelmesi gerekiyor. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.