Bu pratik yöntemle buzluk kokusu sinmeden sebzelerinizi saklayın!

Kış mevsimi için sebze saklamak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak ne yazık ki dikkatsiz bir şekilde stoklanan sebzeler, buzluk kokusuna maruz kalmaktadır. Bu sıkıntıya düşmemek için yapmanız gereken pratik bir yöntem bulunuyor. İşte sebzelerinizi buzlukta kokmadan saklayabileceğiniz o ipucu...

Yayınlanma:
Bu pratik yöntemle buzluk kokusu sinmeden sebzelerinizi saklayın!

Kış için hazırlanan bu yiyecekler her evin olmazsa olmaz hazırlıklarından biridir. Özellikle yaz meyve ve sebzelerini kışın da yemek isteyenler için hazırlanan bu ipuçları hayatınızı kolaylaştıracak. Buzluk kokusu olmadan muhafaza edeceğiniz bu yiyecekleri, kışın da afiyetle yiyeceksiniz. İşte buzlukta sebze saklama yöntemleri…

Sebzeleri dondurmadan önce dikkat edilmesi gereken ipuçları

  • Yiyecekleri dondurmadan önce en taze sebze ve meyveleri tercih etmelisiniz.
  • Bu sebze ve meyveleri iyice yıkamanız da oldukça önemlidir.
  • Dondurmadan önce sebze ve meyvelerinizi soymalı, güzel bir şekilde doğramalısınız.
  • Sebzelerinizi dondurmadan önce kavurmanız veya haşlamanız da oldukça önemlidir. Bunun pişirme yöntemi uzun sürmemeli yani sebzeleriniz diri olmalıdır.
  • Haşlanan sebzeleri buzlu suyun içine koyarsanız, şoklama yapmış olursunuz. Bu yöntem de sebzelerinizin tazeliğini uzun süre korumaktadır.
  • Yiyeceklerinizi saklama kaplarının içinde veya buzdolabı poşetlerinde muhafaza edebilirsiniz. Poşetlerin içinde hava olmadığına emin olmalı ve dikkat etmelisiniz.
  • Haşladığınız sebzelerinizi dondurucuya koymadan önce güzel bir şekilde süzmeniz gerekmektedir.

bu-pratik-yontemle-buzluk-kokusu-sinmeden-sebzelerinizi-saklayin-2.jpg

Sebzelerin saklama yöntemleri

Domatesi saklamanın birçok yöntemleri bulunmaktadır. Rendelediğiniz domateslerinizi buzdolabı poşetlerine koyup, havasını alırsanız, uzun süre bu şekilde kalacaktır. Bunun yanında zeytinyağında soğanı ve domatesleri pişirip, buzdolabı poşetine koyabilirsiniz. Taze fasulyeyi biraz haşladıktan sonra buz gibi suyun içine atmalı ve şoklamalısınız. Ardından suyunu iyice süzüp, buzdolabı poşetine koyabilirsiniz. Diğer bir yöntem de fasulyeyi, domates, sarımsak ile kavurup, saklama kabına veya buzdolabı poşetine doldurabilirsiniz.

Haşlama yöntemiyle saklanan diğer sebzeler de şunlardır: Mantar, bezelye, brokoli, havuç, enginar, ıspanak gibi sebzeleri 4-5 dakika haşlayın. Diri olması oldukça önemlidir. Haşladıktan sonra sularını iyice süzün ve soğumaya bırakın. Ardından buzdolabı poşetine doldurun ve havasını iyice alın. Hava olmaması sebzelerinizin uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlayacaktır. Bunun yanında haşladıktan sonra buzlu su ile şoklama da yapabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.