Bu leziz soslu mangallık tavuk tarifi ile misafirleriniz parmaklarını yiyecek!

Soslu mangallı tavuk tarifi son dönemlerde özellikle de sosyal medya platformları sayesinde büyük bir popülarite elde etti. Pratik bir şekilde hazırlanan bu tarif, hem kolay yapımıyla hem de leziz tadıyla insanların dikkatini üzerinde topluyor. Peki ya bu lezzetli yemeğin tarifi ne? Kağıdınız kaleminiz hazırsa başlayalım...

Yayınlanma:
Bu leziz soslu mangallık tavuk tarifi ile misafirleriniz parmaklarını yiyecek!

Mangalda sossuz tavuk yapmak istemiyorum diyorsanız, bu sosu yapmak için kolları sıvayın. Deneyenlerin bir daha bırakamayacağı bu sosla tavuklarınıza muhteşem bir lezzet katacaksınız. Yumuşacık kıvamı ve harika sosuyla mangalda tavuk yapmak isteyenler, şimdiden bu sosu yapmak için hazır olun. Bu sosu deneyenler bir daha sossuz tavuk yiyemiyor. İçinde bulunan malzemeler tavuğunuzun tadını arttıracak. İşte nefis mi nefis mangallık tavuk tarifinin detayları…

Mangallık tavuk tarifinin malzemeleri

  • Tavuk kanat ve but
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

bu-leziz-soslu-mangallik-tavuk-tarifi-ile-misafirleriniz-parmaklarini-yiyecek-2.jpg

Mangallık tavuk tarifinin yapılışı

  1. İlk önce derin bir kabın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça, rendelenmiş sarımsak, tuz, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, pul biberi ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  2. Ardından tavuk kanatlarımızı ve butları ekleyelim.
  3. Güzelce bir daha karıştıralım. Sosun tavuklarınızın her yerine gelmesine dikkat etmelisiniz.
  4. Ardından tavuklarımızın üzerini streç film ile saralım ve en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  5. Dinlenen tavuklarımızı güzelce arkalı önlü mangalda pişirelim.

Mangallık tavuk tarifinin püf noktaları

  • Dilerseniz sosunuza sevdiğiniz başka baharatlardan da ekleyebilirsiniz.
  • Dolapta en az 2 saat kadar dinlenmesi gerekmektedir.
  • Miktarı tavuklarınızın ölçüsüne göre arttırabilirsiniz.
  • Sosunuzun tavukların her yerine geldiğinden emin olmalısınız.
  • Tavuklarınızı mangalda pişirmeyeceksiniz, fırında da pişirebilirsiniz. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.