Bayramda bulunmaz Arnavut Ciğeri tarifini sizler için hazırladık, Lokum gibi olacak, misafirler parmaklarını yiyecek.

Kurban Bayramı geldi çattı. Bayramda genellikle kavurma yapılır ve afiyetle yenir ancak her zaman kavurma yemek bazen sıkıcı olabilir.

Yayınlanma:
Bayramda bulunmaz Arnavut Ciğeri tarifini sizler için hazırladık, Lokum gibi olacak, misafirler parmaklarını yiyecek.

Kurban Bayramı geldi çattı. Bayramda genellikle kavurma yapılır ve afiyetle yenir ancak her zaman kavurma yemek bazen sıkıcı olabilir. Misafirlere farklı bir yemek ikram etmek ise çok daha ince bir hareket olabilir. İlk gün veya sonraki günlerde hazırlayabileceğiniz lokum gibi yumuşacık Arnavut ciğerine bayılacaksınız. İşte leziz mi leziz yumuşak mı yumuşak Arnavut ciğeri tarifi.

Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun.
  • Bu tarifte toplamda 4 tane orta boy patates kullanabilirsiniz.
  • Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  • Patatesleri kenara alın ve sonra 1 adet kırmızı soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın.
  • Soğanları doğradıktan sonra elinizle şöyle bir karıştırın. Soğanlar pişmeye hazır.
  • Şimdi kızdırdığınız sıvı yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
  • Bol sıvı yağda ara sıra karıştırarak kızartmaya devam edin. Patatesler altın sarısı rengini aldıktan sonra bir tabağa kağıt havlu serin ve patatesleri tabağa alın.
  • Kalan patatesler de kızarırken diğer taraftan ciğerleri hazırlayın.
  • Ciğerlerin zarını temizledikten sonra küp küp doğrayın.
  • 1 kilo dana ciğeri bir tel süzgece koyun ve eğer varsa kanını süzün.
  • Geniş bir tabağa un koyun ve unun içerisine ciğerleri koyun. Bir güzel karıştırarak her tarafını una bulayın.
  • Unladığınız ciğerlerin fazla ununu elinizle silkeleyin.
  • Daha sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika kadar pişirin.
  • Ciğerler bu şekilde çok hızlı pişecektir ancak pişme süresi ciğerin büyüklüğüne göre değişebilir.
  • Ciğerler pişerken karıştırarak kontrol etmeniz gerekiyor.
  • Bir tabağa kağıt havlu serin ve kızaran ciğerleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa ekleyin.
  • Geniş bir karıştırma kabına kızaran ciğeri alın.
  • Üzerine yine kızaran patatesi, doğradığınız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığınız yarım demet maydanozu da ekleyin.
  • 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı sumak da ilave edin ve tüm malzemeleri bir güzel karıştırın.
  • Son aşamada 1 çay kaşığı da tuz ilave edin ve tabaktaki tüm malzemeleri şöyle bir karıştırın.
  • Lokum gibi yumuşacık Arnavut ciğeri servise hazır. Şimdiden afiyet olsun!

arnavut.jpeg

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar ONAYLANMAMAKTADIR. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.