Shea Yağı Nedir? Saç Ve Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı Nedir? Saç Ve Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Son dönemlerin popüler yağlarından biri olan shea yağı Afrikada yetişen shea ağacının fındıklarından elde edilmektedir.

Shea Yağı?
Fındıkların özenle ezilerek yağının çıkarılması ile elde edilen bu yağ binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Özellikle sağlık amaçlı olarak tercih edildiği bilinen shea yağı kozmetik sektöründe birçok farklı amaçla kullanılmaktadır. Shea yağı içerisinde A vitamini, searik asit içermektedir. Hindistan cevizi yağının kokusuna benzer bir kokuya sahiptir. Cilt temizliği ve cilt bakımı ürünlerinde tercih edilmektedir. Oldukça faydalı bir yağ olmasına akrşın kullanımında dikkatli olunması gerekmektedir. Ham olarak aktarlardan satın alınabileceği gibi kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan shea yağı da değerlendirilebilir. Aktarlarda satılan shea yağı en saf hali ile olduğundan cilde direkt olarak uygulanması cildin reaksiyon göstermesine enden olabilmektedir.

Shea Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Cilt için satılan birçok bakım ürününde shea yağı bulunmaktadır. Cildi tazelemek ve derinlemesine temizlemek için gerekli olan içeriğe sahip olduğundan sıklıkla tercih edilmektedir. Shea yağını ham olarak satın alınarak cilde uygulanması tavsiye edilen bir durum değildir. Cildin tahriş olmaması ve shea yağının etkilerini en iyi şekilde gösterebilmesi için içeriğinde shea yağı olan ürünler tercih edilmelidir. Kremler, losyonlar, serumlar ve cilt temizleme ürünleri içerisinde shea yağı bulunabilmektedir. Shea yağı uygulamasının en iyi şekli cilt tipine uygun olan ürünün tercih edilmesidir. Kuru cilt için losyon formuna sahip seha yağı içerikli ürünler tavsiye edilmektedir. Ayrıca cildin nem dengesini sağlayan shea yağı A vitamini içeriği sayesinde cilt yüzeyinde ki ince çizgilerin oluşmasını engellemektedir.

  • Cildin nem dengesini sağlar.
  • Selülit oluşumunu engeller.
  • Göz çevresinde ki kırışıklıkları giderir.
  • Cildin olduğundan daha genç ve sağlıklı görünmesine olanak sağlar.
  • Güneş sebebiyle oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Cildin sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı olmasını sağlar.
  • Cildin kuruluktan kaynaklı olarak pul pul dökülmesini engeller.
  • Dudakların nemlendirilmesini sağlar.
  • Dudakların çatlamasını ve soyulmasını engeller.
  • Egzama ve akne sorunlarını giderir.


Shea Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?
Saçların onarılması ve güçlendirilebilmesi amacıyla sıklıkla tercih edilen bir yağdır. İçeriğinde barındırdığı mineraller sayesinde saç tellerini onarmaktadır. İşlem görmüş, kurumuş ve kepek problemi olan saç tellerinin güçlendirilebilmesine olanak sağlamaktadır. Şampuanların içeriğinde yer alabileceği gibi yağ formunda da saça uygulanabilmektedir. Saç serumları içerisinde bulunan shea yağı saç tellerinin güçlendirilebilmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle işlem görmüş ve kurumuş olan saçların nem dengesini sağlayabilmesi için gerekli içeriğe sahiptir. Haftada 2-3 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Saç maskesi olarak aktarlardan satın alınan shea yağı uygulanabilir. Ham shea yağı saç dipleri dahil olmak üzere saçın her bölgesine eşit olarak yedirilmeli ve en az yarım saat saçta bekletilmelidir. Bu işlem saç tellerini güçlendirmeye, nemlendirmeye ve onarmaya olanak sağlamaktadır. Saç maskesi olarak haftada bir kez kullanılması tavsiye edilmektedir. Saçın dengesinin bozulmaması için bu oldukça önemli bir detaydır. Ham olarak satın alınan shea yağı şampuanın içerisine birkaç damla damlatılarak da uygulanabilmektedir. Şampuanın saçı temizlerken aynı zamanda bakım yapabilmesine yardımcı olan seha yağı saç köklerini besleyerek saç tellerinin gürleşmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda bu işlem kepek sorununun da önüne geçmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.