Tavada Lahmacun Olur Mu Demeyin Parmaklarınızı Yemeyin!

Lahmacun deyince bazıları için akan sular durur. Peki, evde lahmacun yapılır mı? Tadı ile hayran bırakan lahmacun evde nasıl yapılır? İşte tavada lahmacunun tarifi...

25 Eylül 2021 20:51 Gündem
Tavada Lahmacun Olur Mu Demeyin Parmaklarınızı Yemeyin!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 10 dakika

12 adet

Tavada lahmacun için gerekli olan malzemeler;

Hamuru için;

Yarım su bardağı kadar ılık su

1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

1 su bardağından bir miktar eksik ılık süt

Yarım paket kabartma tozu

3 su bardağı un

tavada-lahmacun-t-wq.jpg

İç harcı için ;

300 gram kıyma

1 adet yeşil biber

1 adet soğan

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Bir tutam maydanoz

1 adet domates

Pul biber, kırmızı toz biber, tuz

Tavada lahmacun yapılışı şekli;

Tavada lahmacun için öncelik olarak derin bir kap içerisine bir su bardağından bir miktar eksik ılık süt sonrasında ise 1 yemek kaşığı sıvı yağ yarım su bardağı ılık su ve bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip bütün malzemeler birbirine geçene kadar iyice karıştırın.

Sonrasında ise karıştırmış olduğunuz harcın içerisine yarım paket kabartma tozu ve 3 su bardağı kadar unu azar azar ekleyin.

Hamurunuz ise ele yapışan yumuşak bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hazırlamış olduğunuz lahmacun hamurundan ise küçük bezeler ayırın ve hafif un ile bulanmış olan tezgahın üzerine teker teker dizin.

Hamur bezelerinin üzerine kurulmaması için ise bir bez ile örtüp yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Aynı zamanda 1 adet yeşil biber ve 1 adet soğanı rondo yardımı ile iyice kıyılana kadar geçirin. Sonrasında ise kap içerisine 300 gram kadar kıymamızı ekleyin.

Rondodan geçirmiş olduğunuz soğanı ve biberi kıymanızın üzerine koyun ve 1 adet kabuğu soyulmuş domatesi ve bir tutam maydanozu da rondo yardımı ile küçük parçalar haline getirip, kıymanın üzerine ekleyin.

Sonrasında ise yarım yemek kaşığı kadar domates salçası ve yarım yemek kaşığı kadar biber salçası, sıvı yağ, kırmızı toz biber, pul biber ve tuzu ekleyin.

Kıymalı harcı bir kaşık yardımı ile bütün malzemeler birbirine geçecek şekilde iyice karıştırın. Karışım ise hamurun üzerine rahat çözülebilecek bir kıvam almalıdır.

Önceden hazırlamış olduğunuz bezelerden bir tanesini alıp unlu tezgahın üzerinde bir merdane yardımı ile yaklaşık olarak bir yemek tabağı büyüklüğü ile yakın şekilde hamurunuzu açın.

Açmış olduğunuz hamurun üzerine ise hazırladığınız kıymalı harçtan her yerine eşit miktarda sürün sonrasında ise geniş bir tavayı kısık ateş üzerinde ısıttıktan sonra lahmacunu tavanızın içerisine yerleştirin.

evde-tavada-lahmacun-yapimi-ft.jpg

Tavanın ise kapağını hava almayacak bir şekilde kapatın. Kapak sonrasında buharlaşınca ocağın altını iyice kısın. Lahmacun kısık ateş üzerinde alt kısmı kızarana kadar pişirin, pişirme esnasında ise tavanın kapağını kesinlikle açmayın. Lahmacun pişerken ise diğer hamurunuzu hazır hale getirin.

Pişirmiş olduğunuz lahmacunları bir tepsi üzerine alın ve kurumaması için üzerine temiz bir bez yardımı ile hava almayacak şekilde örtün. Bütün lahmacunlar piştikten sonra ise servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada lahmacun yapmanın püf noktaları nelerdir?

Öncelik olarak lahmacunları tava üzerinde kısık ateşte pişirmeniz gerekmektedir. Bununla beraber tavanın kapağını çok sık bir şekilde açmamanınız önerilmektedir.

Sonrasında tavada pişirmiş olduğunuz lahmacunları üst üste koyabilirsiniz fakat lahmacunları koyarken biri ters biri düz şekilde koymaya özen gösterin.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.