Nezaket Kebabı Yiyenler Tekrar Tekrar Sipariş Veriyor!

Farklı bir tat ve lezzet arayanlar için işte nezaket kebabı. Kolayca hazırlanmasının yanı sıra nefis tadı sizleri oldukça memnun edecek. İşte tarifi....

30 Eylül 2021 15:40 Gündem
Nezaket Kebabı Yiyenler Tekrar Tekrar Sipariş Veriyor!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 35 dakika

6 kişilik

Nezaket kebabı için gerekli olan malzemeler;

1 kilo kıyma

1 su bardağı galeta unu

2 yumurta

2 adet küçük boy rendelenmiş kuru soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

4 adet yufka

Sosu için gerekli olan malzemeler;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş rendelenmiş sarımsak

2 adet büyük boy rendelenmiş domates

2 su bardağı su

3 adet biber

nezaket-kebabi-gorsel.jpg

Nezaket kebabı yapılış şekli

İlk olarak kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kap içerisine yumurta, galeta, unu, kıyma, rendelenmiş soğan, kimyon, sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyerek bütün malzemeler birbirine geçene kadar güzelce yoğurun.

Sonrasında ise yoğurmuş olduğunuz kıyma harcını 4 eşit parçaya bölün. Her yufka için yaklaşık olarak 250 gram kadar kıyma kullanılmaktadır. Yufkayı tezgah üzerine serin ve yarım ay olacak şekilde yufkayı ikiye katlayın

Hazırlamış olduğunuz kıymalı yufka rulolarını, iki parmak kalınlığında gelecek şekilde bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha önceden ısıtmış olduğunuz 250 derecelik fırına rulo haline getirmiş olduğunuz kıymalarınızı verin ve yaklaşık olarak 35 dakika kadar üzeri kızarana kadar kıymalı yufkalarınızı pişirin.

Yufkalarınız fırın içerisinde pişerken sosu hazırlayın. Bir tencere içerisine sıvı yağını iyice kızdırın ve üzerine önceden doğramış olduğunuz biberleri ekleyerek biberler ölene kadar soteleyin.

Yeteri kadar yumuşak kıvama gelen biberlerin üzerine ise sarımsak domates ve domatesin bir miktar suyunu ekleyerek su çekilene kadar sosu iyice pişirin.

Fırında yeteri kadar pişen yufkalı kıymalı aranızın üzerine ise hazırlamış olduğunuz sosu ekleyin ve sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

nezaket-kebabi-72344651-2da0-497d-a814-77bf4375b199.jpg

Nezaket kebabı tarifinin pişirme önerileri

Hazırlamış olduğunuz yufkalı köftelerin bir kısmını, hazırladığınız an pişirebilir ve geri kalanını buzluğa koyarak hava almayacak bir şekilde muhafaza edebilirsiniz Daha sonrasında ise tekrardan taze bir sos yapıp yufkalı köfteleri fırın içerisinde pişirip tekrardan sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.