Laz Böreği tarifi Laz böreği nasıl yapılır

Ekranların fenomen programı MasterChef Türkiye’de yayınlanan son bölümde Laz böreği yapıldı. Şeflerin talep Laz böreğinin nasıl yapıldığı ise merak konusu. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? Laz böreği tarifi, Laz böreği malzemeleri…

23 Eylül 2021 14:23 Gündem
Laz Böreği tarifi Laz böreği nasıl yapılır

MasterChef 2021 Türkiye’de dün akşam Şefler, yarışmacılardan Laz böreği yapılmasını istedi. Ana kadro yarışmacıları ise kıyasıya bir mücadele girerek börek yapmaya başladı. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? Malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylar…

laz-1200x675.jpg

Laz Böreği Malzemeleri Nelerdir?

Laz böreği malzemeleri için gerekli olan ihtiyaçlar şu şekilde:

Hamuru İçin:

1 çay bardağı yoğurt (suyu ile birlikte)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

½ paket kabartma tozu

2 adet yumurta

4 su bardağı un

Muhallebisi için:

5 su bardağı süt

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

1 su bardağı toz şeker

½ adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tezgahı Unlamak İçin:

1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

Yağlamak İçin:

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti su ve şekeri eriyene kadar tamamen karıştırın sonrasında kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra göz kararı ile birkaç damla limon sıkın ve kısık ateşte şerbet kıvamını alana kadar pişiriniz. Sonrasında ise ocağın altını kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakınız.

20171214-194500.jpg

Baklava hamurunu da hazırlayabilmek için geniş bir kasede sulu yoğurt, tuz, su, sıvı yağ, kabartma tozu ve yumartayı tam kıvamına kadar güzelce karıştırınız. Bu karışım üzerine de yavaş yavaş ekleyerek, hamuru ele yapışmayacak kıvama getirene kadar yoğurunuz.

Hamurun tezgaha yapışmaması içinse nişasta serpiştiriniz ve yoğurdun hamurunu 18 eşit bezeye bölün. Muhallebi içinse ayrı bir kasede 1 su bardağı süt, vanilya, nişasta, yumurta sarıları, limon kabuğu ve un karıştırınız.

laz-boregi-yemekcom.jpg

Geriye kalmış olan 4 su bardağı sütü de tencereye aktaranız. Üzerine de 1 su bardağı toz şekeri de eklemenizin ardından ocağın altı açıkken, şeker eriyene kadar karıştırınız. Tencerede ısınan sütlü karışımdan bir kepçe süt alınız ve kasedeki yumurtalı karışımın içerisine azar azar ekleyerek ısılarınızı eşitleyin.

Isıları eşitlenen karışımları birleştirin. Kasedeki karışımı azar azar tencereye ekleyerek sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiniriniz. Pişme işlemi sağlandıktan sonra ocaktan alarak, ılımaya bırakın.

Tezgaha tekrar nişasta serpiştirme işlemini gerçekleştirerek bezeleri incecik olacak şekilde açınız. Yağladığınız fırına dayanıklı olacak şekilde üretilmiş kabın içerisine yufkayı yerleştiriniz. İlk yufkanın dışarıya doğru taşmasına izin veriniz. Sonrasında ise 170 derecelik ısıtılmış fırında kızana kadar 30 dakika pişirin. Fırından çıkan böreğe şerbet serpiştirerek tüketebilirsiniz.
Haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.