İsveç köftesi Yemek İçin İsveç’e Gitmenize Gerek Yok!

İsveç'in tüm dünyaya ithal ettiği İsveç köftesi, lezzeti ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Peki, İsveç köftesi nasıl yapılıyor? İşte tarifi...

25 Eylül 2021 20:44 Gündem
İsveç köftesi Yemek İçin İsveç’e Gitmenize Gerek Yok!

Hazırlama süresi; 25 dakika

Pişirme süresi; 10 dakika

4 kişilik

İsveç köftesi için gerekli olan malzemeler;

600 gram dana kıyma

1 adet soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu

1 yumurta

1 yemek kaşığı tepeleme un

4 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

isvec-koftesi.jpg

Sosu için gerekli olan malzemeler;

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı tereyağı

400 mililitre et suyu veya tavuk suyu

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

3 yemek kaşığı sıvı krema

Karabiber

İsveç köftesi yapılış şekli

İsveç köftesi yapım aşaması için ilk olarak derin bir kap içerisine 600 gram kadar dana kıymayı ekleyin daha sonra kıymanın üzerine 1 adet soğanı küçük şekilde doğradıktan sonra üzerine bir diş sarımsağı rende yardımı ile rendeleyerek ekleyin.

Sonrasında ise kap içerisine 1 adet yumurtayı kırın ve 2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu, 4 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı tepeleme un, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve damak zevkinize göre istediğiniz kadar tuz ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz köfte harcını eliniz ile iyice birbirine geçirdikten sonra buzdolabında yaklaşık olarak 30 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında ise dinlendirilmiş olduğunuz köftenizi ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde eliniz ile yuvarlak haline getirin.

Yuvarlak haline getirmiş olduğunuz köfteleri daha öncesinden kızdırmış olduğunuz yağ içerisinde arkasını ve önünü güzelce kızartın. Kızaran köftelerimizi servis tabağına alın.

Diğer yandan isveç köftesinin sosu için öncelikle derin bir kap içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip tereyağını kısık ateş üzerinde iyice kızdırın sonrasında ise üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme un ekleyin ve onu güzelce kavurun. Kavurmuş olduğunuz unun üzerine 400 mililitre kadar et suyunu azar azar döküp un topaklanmayacak şekilde iyice karıştırın.

kottbullar-isvec-koftesi-tarifi.jpg

Sonrasında ise 1 yemek kaşığı kadar tepeleme mısır nişastasını, 2 yemek kaşığı su ile iyice karıştırın. Karıştırmış olduğunuz nişastayı hazırladığınız sosun içerisine ekleyip hızlı bir şekilde bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.

Son adımda ise hazırlamış olduğunuz sosun üzerine 2 yemek kaşığı kadar suyu ekledikten sonra 2 veya 3 yemek kaşığı kadar sıvı krema ve bir miktarda karabiber ekleyerek soslu yaklaşık olarak 2 dakika kadar çırparak pişirin. Eğer elinizde soya sossuz yoksa tuz miktarını İstediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kızartmış olduğunuz isveç köftelerinizi servis tabağına alın. Köftelerin üzerine ise hazırlamış olduğunuz sosunuzu gezdirerek her yerine iyice dökün. İsteğe bağlı olarak köftelerinizin üzerine bir miktar maydanoz kıyarak servis girebilirsiniz. Daha sonrasında ise köfteleri bekletmeden hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

haberay.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.