Bu patates çeşidini yemek ölüme kadar götürebiliyor

Patates günümüzün en sık tüketilen besinleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olmasının yanı sıra Türkiye mutfağının da olmazsa olmazları arasında kendine yer bulmaktadır. Son dönemlerde ortaya çıkan filizlenmiş patatesler ise sanıldığın aksine büyük tehlike saçıyor. Uzmanlar uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Bu patates çeşidini yemek ölüme kadar götürebiliyor

Patates günümüzün en sık tüketilen besinlerden birisidir. Onlarca farklı pişirim şekli olan bu özel besin bazı faydalı özellikleriyle de önemlidir. Türkiye mutfağının da olmazsa olmazları arasında yer alan patateste bazı dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor.

Patates oldukça lezzet veren besin olmasının yanı sıra bazı detaylara dikkat edilmemesi halinde zehir saçıyor. Filizlenen patatesler oldukça zararlı sonuçları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar filizlenmiş patateslerin tüketilmesi kişi için sorun yaratabilmektedir.

Lif poza içeriği noktasında oldukça geniş bir besin olan patates bünyesinde C ve B vitaminleri başta olmak üzere, tokluk hissini yaratan, enerji veren bir besindir. Depolama ve hasat sırasında gerekli şartların ve standartların yerine getirilmemesi durumunda tüketiciye ciddi sorunlar yaratabilir.

Filizlenmiş Patates Neden Zararlıdır?

Patatesin tüketiciye sağlıklı bir şekilde gelebilmesi için depolama ve hasat sırasında gerekli şartların eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerektiği ifade ediliyor. Uzmanlar, güneş altında bekletilen ve yüksek neme sahip olan patateslerin solanin miktarının arttığını ifade ediyor. Bu miktarın artmasıyla birlikte patates sarı renginden yeşil rengine dönmektedir.

Gerekliklerin yerine getirilmemesi halinde ciddi zehirlenmelere yol açan filizlenmiş patates, ölüme dahi sebep olabiliyor. Bundan kaynaklı olarak uzun süreli beklemenin yapılmaması ve filizlenmiş patateslerin asla alınarak tüketilmemesi gerektiği aktarılıyor.

2634656-39eecee6394b04ab45049519741dd1d8.jpg

Filizlenmiş Patatesin Vücuda Verdiği Zarar

Filizlenmiş patatesin tüketilmesi ve kişinin zehirlenmesi halinde kusma, ishal ve karın ağrısı gibi durumlar ortaya çıkar. Daha ciddi rahatsızlık geçiren kişilerde ise tansiyon, hızlı nabız, zihin bulanıklığı, ateş ve bitkinlik hali yaratabilmektedir.

Bu tarz patateslerin gebe olan kadınlarda, kronik rahatsızlıkları ve yaşı ilerleyen kişiler tarafından tüketilmesi ağır sonuçları doğurabilmektedir. Uzmanlar mutlaka temin edilen patatesin renginin sarı olduğuna ve filizlenmediğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Aksi halde olumsuz durumlar görülebilmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.
Keşfet