Koronanın en sevdiği besini açıkladı.

Koronanın en sevdiği besini açıkladı.

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, koronavirüs hakkında oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün şekeri çok sevdiğini belirten Özyaral, kompostolara şeker katılmaması uyarısında bulundu.

Özyaral’dan koronavirüse karşı dikakt çeken açıklamalar geldi. Virüsün ülkemizde etkisini gösterdiği şu günlerde vatandaşların virüse karşı kendilerini nasıl koruyacaklarına değinen Özyaral, lahana, brokoli ve kerevizin lif bakımın son derece zengin olduğunu ve sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtti. Domates ve biberin közlendiği sırada daha fazla likopen aldığını ve büyük bir C vitamini kaynağına dönüştüğünü söyledi. C vitaminin de virüse karşı koymada oldukça önemli bir etken olduğunu vurguladı.

650x344-c-vitamini-en-cok-bu-besinlerde-bulunuyor-1572273182367.jpg

Özyaral, virüsün İngiltere’de mutasyona uğradığı hakkında da açıklamalarda bulundu. Virüsün bir kişinin vücuduna girdiği sırada bir hücrenin içinde gelişimini tamamladığını ve mutasyona uğradığını ifade etti. Ancak virüsün mutasyona uğrayan halinin aşı karşısında olumsuz bir etki yaratmayacağını, virüsten beklenilen başarı oranının yüzde 70 düzeyinde olduğunu söyledi.

Özyaral, virüse karşı koymada doğal beslenmenin önemine dikkat çekti. Bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini, tencere yemekleri yemeye, lif bakımından zengin gıdalar tüketmeye ve bağışıklığı güçlendirici özelliği olan besinlerin tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca meyvelerden komposto yapılıp tüketilmesinde bir sakınca olmadığını, yalnızca içine şeker koyulmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti, koronavirüsün şekeri çok sevdiğini, bu dönemde şeker hastalarının da çok büyük zorluklar çektiğini sözlerine ekledi.

5eabe9f9c8c37304b8f17390.jpg

Özyaral, domates ve biberin közlendiğinde daha çok likopen aldığını ve büyük bir C vitamini kaynağına dönüştüğünü söyledi. Lahana, kereviz ve brokoli gibi gıdaların lif bakımından zengin olduğunu her fırsatta tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bağırsakların bu dönemde life doymuş olmasının gerektiğini ifade etti.

Özyaral, bu dönemde çocukların beslenmeleri konusunda da ailelere çeşitli uyarılarda bulundu. Çocukluk ve ergenlik dönemi de beslenme şeklinin son derece önemli olduğunu, sabah kahvaltısının mutlaka yapılması gerektiğini belirtti. Bal ve pekmezin sofralardan eksik edilmemesinin önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın ise mümkünse omlet şeklinde tüketilmesini, süt ve süt ürünlerinin de günlük olarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.   

b015395c-ddb7-4fc2-9cdf-35a435929ea3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.