Dünyanın En Meşhur 18 Kahvesi

Dünyanın En Meşhur 18 Kahvesi

Kahve kültürü tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Hazırlanması, sunumu ve tadımı ülkeden ülkeye çeşitlilik gösteren 18 kahvenin neler olduğunu bu yazıda bulabilirsiniz.

Kahve kültürü günümüz insanı için hayatın değişmez bir parçası haline geldi ve girdiği her ülkenin damak zevkine uyum sağladı.

Kahve artık sütlü ve şekerli bir içecek olmaktan çok daha fazlasıdır. İlk yetiştirildiği Etiyopya köylerinden dünyanın en büyük metropollerinde bulunan klas kafelere kadar her ülkenin birbirinden çok farklı kahve hazırlama ve tüketme alışkanlığı vardır.

Her ülkenin kahveye dair kendi ritüelleri ve tüketme yolları vardır. Bu yazımızda kahvenin dünyada kaç farklı şekilde yapıldığına tanık olacaksınız. Tüm kahve bağımlıları, hazırlanın, küçük bir dünya turuna çıkacağız!

1.İtalya / Espresso

Açıklama: Mükemmel İtalyan espressosunun yüzeyinde  kalın bir karamel rengi tabaka olmalıdır.

Nasıl İçilir: İtalya'da espresso sadece bir yudumda içilecek miktarda hazırlanır.

Nerede İçilir: Kahve uzmanları, İtalya'daki en iyi espressonun, kahve bitkisinin yetişmesi için elverişli topraklara ve iklime sahip olan ve ayrıca su kaynaklarının fazla olması nedeniyle, Pantheon yakınlarındaki Roma'da tadılabileceğini iddia ediyorlar.

2. Avusturya / Melange

Açıklama: Bu kahve, yüzeyinde çok fazla süt kreması ya da krem şantiyle servis edilen bir tür kapuçinodur.

Nasıl İçilir: Bu kahve ile birlikte bir bardak temiz su servis edilir. Bu önemlidir çünkü melangeyi sade içmek pek tavsiye edilmez. Kahvenin lezzetini her yudumda hissetmeniz için bir yudum suyla ağzınızın tadını nötrlemeli ve ardından kahveyi yudumlamalısınız.

Nerede İçilir: Tabii ki Viyana'da! Zaher keki bu kahveye en yakışan lezzet olarak bilinir. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü pastanelere sahip olan Viyana kentinde, melangenin yanında tadabileceğiniz çok çeşitli kek, pasta ve kurabiyeler bulabilirsiniz.

3. Etiyopya / Buna

Açıklama: Kahvenin doğduğu bu topraklarda, Etiyopyalıların onu süt ve şeker yerine tuz ve tereyağı ile tükettiğini görürseniz şaşırmayın!

Nasıl İçilir: Etiyopya'da en lezzetli kahveler genellikle kafelerde değil köy evlerinde hazırlanır. Bu ülkeye bir tur eşliğinde gezmeye giderseniz muhtemelen sizleri böyle bir köy evine götüreceklerdir. Böyle bir durumda, pek alışık olmadığınız biçimde kahve hazırlama ve sunum yöntemine tanıklık etmiş olacaksınız. Buna, en az üç fincan içilmelidir! Bu, misafir tarafından ev sahibinin bir lütfu olarak kabul edilir.

Nerede İçilir: Etiyopya’da kahve hazırlama seramonileri açık havada, sazdan yapılmış köy kulübelerinde gerçekleştirilir. Başkent Addis Ababa çevresindeki köyler bunun için mutlaka uğranması gereken yerlerdir.

4. Meksika / Cafe de Olla

Açıklama: Geleneksel olarak baharatlı olarak hazırlanan bu kahve, toprak bir kapta ve üzerine tarçın çubuk eklenerek servis edilir.

Nasıl İçilir: Yol sizi Meksika'ya götürmüşse ve bu kahveyi sipariş etmek istiyorsanız, asla içine şeker eklemeyin. Bu, doğal olan tadı kesinlikle bozacaktır.

Nerede İçilir: Başkent Mexico City, geleneksel Meksika yiyecek ve içeceklerinin merkezi olarak kabul edilir. Bu nedenle burada orijinal cafe de ollayı tadabilirsiniz. Güzel manzaranın ve Meksika kahvesinin tadının çıkarabileceğiniz, şehrin eteklerinde kurulmuş bir mekan seçmek en iyisi olacaktır.

5. Suudi Arabistan / Kahwa

Eğer bir kahve tutkunuysanız bedevi kahvesinin tadına mutlaka bakmalısınız. Bu sert kahve, acılığını kesecek bir hurmayla birlikte servis edilir. Hurmanın yanı sıra gül suyu ve bademli kurabiye de tercih edebilirsiniz.

6. Küba / Cafe Cubano

İtalyan espressosu, üzerine Küba şekeri eklenerek özel ve eşsiz bir tat kazanır. Bu kahve, üzerinde 'espumita' adı verilen tatlı, kahverengi bir köpük ile servis edilir.

7. Hindistan / Kaapi

Daha çok Güney Hindistan'da üretilen kahve çekirdeğinden elde edilen bir kahvedir. Çekirdekler öğütülerek yüksek sıcaklıkta demlenir. Soğutma işlemi sırasında kahvenin yüzeyinde kalın bir köpük tabakası bırakılır. Kaapi, bir kaseden diğerine birkaç kez aktarılarak servis edilir.

8. Endonezya / Kopi Luwak

Bu geleneksel Endonezya kahvesi, dünyanın en pahalı kahvelerinden biridir. Onu özel kılan, üretilme şeklidir. Kopi Luwak kahvesi, kahve çekirdeklerini yiyen Asya yaban kedisinin dışkılarından toplanır. Garip gelse de dünyanın bu kahveye olan talebi hızla artıyor. Bu yüzden Endonezya'da özel olarak yaban kedilerine hizmet eden çiftlikler bulunuyor.

9. Malezya / Pak Kopi

Beyaz kahve olarak da adlandırılan bu kahve, çekirdeklerinin margarinle kavrulmasıyla elde edilir.

10. Arjantin / Cortado

Arjantin, kahve yetiştiren en eski ülkelerden biridir. Cortado, özellikle Buenos Aires çevresinde üretilen kahve çekirdeklerinden elde edilir. Bu geleneksel Arjantin kahvesi, espresso kahveye az miktarda süt eklenerek hazırlanır.

11. İspanya / Cafe Bombon

Dünyaca ünlü bu Valencia kahvesi, eşit miktarda kahve ve sütün tatlı bir kombinasyonundan oluşuyor.

12. Fas / Cafe des Epices

Bu kahve, Fas pazarlarında bulunabilen zencefil, karabiber, susam, kimyon, tarçın ve buna benzer baharatların karışımından hazırlanır.

13. Finlandiya / Kaffeost

Özellikle yerel halk arasında popüler olan bu kahve, inek ya da ren geyiği sütü ile hazırlanır. Bir fincan sade kahveye krema eklenerek servis edilir. Kahve içmeye başlanmadan önce genellikle bu krema tabakası çıkartılır.

14. İrlanda / İrlanda Kahvesi

Geleneksel İrlanda kahvesi mutlaka denenmelidir. Taze kahve çekirdekleri, şeker ve İrlanda viskisi kullanılarak hazırlanır. Yüzeyinde bolca çırpılmış krema ile servis edilir.

15. Amerika / Freppuccino

Amerikan kahve kültürünün sembollerinden biridir. Tüm Amerika'da en çok tercih edilen kahvelerden biridir.

16. Hollanda / Bakkie Troost

Ülkemizde de sevilen sütlü kahvenin türlerinden biridir. Lezzetli kurabiyeler eşliğinde servis edilir.

17. Polonya / Kawa Parzona

'Kawa naturalna' olarak da bilinen bu geleneksel Polonya kahvesi, kahvenin filtre kullanılmadan, doğrudan kaynar suya konulmasıyla hazırlanır.

18. Hong Kong / Yuanyang

Bu içecek, kahve ve çayın karışımıdır. Birkaç çeşit süt ve çaydan yapılır. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Bu kahve, harika bir tat elde etmek için iki uyumsuz bileşenin nasıl karıştırılabileceğinin bir sembolüdür.

Sonuç olarak kahve gerçek bir sihirdir. Çeşitli tatlar, karışımlar ve katkı maddeleri ile karışan kahve, dünya çapında farklı gelenekleri sembolize eder. Bu yüzden nereye giderseniz gidin, geleneksel kahve kültürünü denemeyi asla unutmayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.